Kiikalassa vahvaa kesäteatteria

Kahleissa – Tervetuloa Murhakujalle.
Käsikirjoitus ja ohjaus Mirka Aapio ja Simone Koivisto.
Koreografia Venla Viisanen, lavastus: Mirka Aapio, musiikki Sanna Räisänen, tekniikka Arska Halme.

Pekka Mäenpää

Kiikalassa sijaitsevalla Murhakujalla tehdään tänä kesänä vahvaa kesäteatteria.
Sitä on tehty ja nähty Kiikalassa aiemminkin, tällä kertaa Kipinät on vienyt Kahleissa-näytelmän kantaesityksensä Rekijoelle Soihtulan paljon elämää nähneelle näyttämölle.
Parivaljakko Simone Koivisto ja Mirka Aapio on kirjoittanut seitsemän tarinaa ihmisyydestä ja tarpeesta olla rakastettu.
Näytelmää pääsee katsomaan siististi sisätiloissa. Minkälaista vankilaelämä on saman kaksikon ohjaamassa näytelmässä, onkin sitten jo toinen tarina.
Suurin osa kesänteatteriesityksen tekijöistä on Kiikalan Pitäjän Näyttelijät ry:n eli Kipinöiden vakiokalustoa ja toki myös hallituksen jäseniä.
Pienen teatterin aktiiveilla riittää tekemisen paloa, kunnianhimoa ja taitoa. Murhakujalla jokainen löytää paikkansa tai sitten se näytetään. Vangit ottavat välillä yhteen ja hetken päästä suojelevat toisiaan. Ihan kuten murhanaisten varmaan oletetaankin tekevän.
Sanna Räisänen säestää eri syistä, mutta omasta syystään kaltereiden taakse joutuneiden naisten tarinaa pianon takaa; samalla tavalla eleettömästi hän tekee vartijanroolinsa (Capo) keskeyttämällä milloin minkäkin härdellin tuskallisella napin painalluksella.
Vähäeleisesti paikkansa vankilanäyttämöllä ottaa myös Anne Karhunen (Mama), kun taas Riina Aapio (Pyro-Pam) saa tehdä tunteella tulipalossa henkisesti rikkoutuneen nuoren rikollisen roolinsa.
Jutta Maunula-Aaltonen (Kitty) on uskon helpotukseen uskova katuva vanki, sitä helpotusta on tarjolla aina sisaren sitä tarvitessa – ja muutenkin.
Cicero (Simone Koivisto), Trixie (Katjusa Leväniemi) ovat näyttämön pahiksia tai yhtä hyvin hukassa olevia lampaita. Syntisten pöytää jakavat myös Venla Viisanen (Roxie) ja Mirka Aapio (Chicago), joiden silmät ovat avautuneet rankkaan tekoon ihmisen kohdatessa rajansa – tai sen jälkeen.
Murhakujalla kuullaan kymmenkunta monelle tuttua laulua, joista ison roolin onnistuneesti tekevä Viisanen laulaa osansa tunteella – kuten toki muutkin. Laulujen vahvat sanoitukset ja vankien herkät tunnustukset tekevät näkymättömistä, huomaamattomista ja suojattomista naisista eläviä uhreja, jotka kysyvät ja kertovat lopulta kukin oman lohduttoman tarinansa toisilleen ja itselleen.
Mirka Aapio on yksi Kipinöiden kesäteatterin vakiotekijöistä. Vankilassa Aapion roolihahmo Chicago elää kauniiden silmien aiheuttaman pimeän hetken ja oman tuskansa vankina.
Aapion lavakarisma on tälläkin kertaa vahvaa. Murhakujalla näyttelijän herkkyys ja vahvuus pääsevät oikeuksiinsa, mitään ei tarvitse väkisin punnertaa.
Virve Rostin aikanaan tunnetuksi tekemää kappaletta ”Kun Chicago kuoli ” ei Kiikalassa tulkita, mutta monta muuta hyvää kappaletta kuten Rotunainen ja Mestaripiirros kuullaan.

Kiikalassa sijaitsevalla Murhakujalla tehdään tänä kesänä vahvaa kesäteatteria.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: