Kisko-päivillä kajahti orkesteri ja juureva jutun juoni

Kiskolan pihalla Kiskon kirjaston luona kokoonnuttiin hyvillä mielin juomaan kuppi kahvia ja parantamaan maailmaa. Kirjastossa nähtiin myös Kylässä Kiskon kylissä -esitys, jonka aiheena oli paikallinen henkilöhistoria.

Aurinkoinen, joskin sateen ja ukkosen kareinen lauantai vietettiin iloisissa merkeissä Salon Kiskossa. Kirjaston ja pallokentän alueella piisasi kävijöitä heti puolilta päivin, jolloin tapahtumapäivä korkattiin alkaneeksi. Kesäistä ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille varmistivat sen, että tekemistä ja katseltavaa löytyi jokaiselle.

Musiikkia kuultiin Damian ja Tadeusz Kedzioralta sekä Salon Puhallinorkesterilta. Tunnelma oli rento ja kaikilla vaikutti olevan tuttuja toisen perään, eli kirjastolle kokoontui väkeä myös ihan vain istumaan ja rupattelemaan.

Kiskossa asuu paljon kesäasukkaita. Tosin tänäkin vuonna moni on palannut paikan päälle ennen muuta omille juurilleen ja perhettä katsomaan. Niin on tehnyt myös Yläneellä tätä nykyä asuva Suvi Lintoja-Markkula.
-Olen kotoisin Kiskosta. Vanhempani asuivat täällä pitkään, ja isäni on ihan kanta-kiskolaisia.

Suvi kertoo käyneensä heinäkuisilla Kisko-päivillä monesti.
-Lähinnä sukua katsomaan tänne tullaan, kuulumisia vaihtamaan. Tänäkin vuonna tätini on tullut Ruotsista saakka käymään, hän kertoo.

Suvi tuli paikalle kolmen lapsensa kanssa ja hänen vanhempansa ovat tietysti myös reissulla mukana, vaikka enää eivät Kiskossa asustelekaan – kotikulmilla on silti mukavaa käydä. Perheen nuorimmilla piisasi vauhtia, kun pääsivät tekemään sirkustemppuja ja voltteja pehmustetulle patjalle.

Samanaikaisesti keppihevosharrastajat näyttivät taitonsa kirjaston pihan viereisellä pallokentällä, jossa järjestettiin keppihevoskisat. Hiekkakentälle oli pystytetty minikokoisia esteitä aivan kuten isojen hevosten kilpailuissa. Kello 13 aikaan kirjastolla nähtiin Kylässä Kiskon kylissä -esitys, josta vastasi sukututkija Juha Vuorela. Esityksen aiheena oli kiehtovaa kiskolaista henkilöhistoriaa aina 1700-luvulta saakka.

Ja kuten hyvältä kyläpäivätapahtumalta odottaa voi, myös myyntikojut ja yhdistykset olivat paikalla aktiivisina. Herkkuja myytiin ja tarjolla oli paikallista käsityötä ja tilatuotteita. Matti Hynynenkin eksyi Kisko-päiville käymään ”uteliaisuuttaan ja ihan noin muuten vaan ja ohimennen”.
-Rouva ei tällä kertaa ole mukana, tosin en itsekään käy täällä säännöllisesti. Mutta tästä sitten matka jatkuu Saloon, Matti kertoo.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: