Trömperin heinäntekotalkoot tuovat mieleen muistoja

Trömperin keskikievarissa järjestettyihinyt heinäntekotalkoisiin pääsee osallistumaan vuosittain, ainoastaan sade voi estää perinteisen talkootapahtuman.

Trömperin keskikievarin järjestetyt heinätalkoot tuovat monelle muistoja mieleen.

Heinäntekotalkoisiin pääsee osallistumaan vuosittain, ainoastaan sade voi estää perinteisen talkootapahtuman.

Tänä vuonna heiniä kerättiin uuden parkkipaikan alta.
-Joo, tästä tulee tosiaan tänne Trömperin pihapiiriin lisää tilaa autoille. Vaikka on tosiaan märkä keli ja heinätöitä ei olisi tänään pitänyt tehdä, niin töiden tekeminen oli vähän pakko, koska me tarvitsemme lisää parkkitilaa Trömperi-päiviä varten, Rikala-seuran johtokunnan Vesa Hänninen kertoo.

Hänninen osallistuu heinäntekotalkoisiin joka vuosi.
-Heinäntekotalkoisiin saa tulla kuka vaan, vaikka muistaakseen vanhoja muistoja tai kokeilemaan miten ennen vanhaan asioita tehtiin. Työvoimana toimii siis vapaaehtoisesti töihin ilmoittautunut väki ja Rikala-seuran johtokunnan porukka.

Markku Toivonen kertoo ilmoittautuneensa juuri nostalgian vuoksi. Hän kertoo olevansa farmilta kotoisin, joten heinätyöt ovat tuttua kesäpuuhaa.

Mukana ollut heinäntekijä kertoo käyvänsä kesäisin monissa erilaisissa talkoissa.
-Niistä löytyy usein samaa porukkaa.

Rikalan seuran johtokunnan jäsen Jari J. Laiho kertoo nauttivansa heinäntekotalkoista, sekä koko Trömperin alueesta. Maatilan työt ovat tuttuja. Hän kerto isoisänsä olleen aikanaan hyvä opettaja.
-Kyllä häneltä farmiasiat opittiin nopeasti, nimittäin hän toimi aika kovana opettajana näiden asioiden suhteen. Piti pitää kuria oppia tekemään niin kuin koulussa opetetaan.

Talkoisiin osallistujien mukaan tapahtumasta kertyneet heinät käytetään koristeena Kestikievarin lähistöllä tekemällä niistä muun muassa heinäpaaleja.

Tekijöiden mukaan heinäpaalit sopivat erinomaisesti Trömperin miljööseen.

Vertti Lundgren

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: