Koiviston Auto ostaa J. Vainion Liikenne Oy:n liiketoimintoja

Vainion Liikenne jatkaa liikennöintiä Salon seudulla, Lohja-Helsinki-runkoliikenteessä, tilausajoissa, rahtiliikenteessä ja lentokentän yhteysliikenteessä  

Koiviston Auto Länsi Oy ja J. Vainion Liikenne Oy ovat sopineet liiketoimintakaupan, joka koskee pikavuoroliiketoimintaa välillä Turku-Helsinki sekä Lohjan seudun ja Kemiönsaari-Turun ELY-liikennettä. Liikenne siirtyy Koiviston Autolle alustavasti 19.8.2024 alkaen. Kaupassa Vainion Liikenteeltä siirtyy Koiviston Autolle alustavasti 74 työntekijää, 42 linja-autoa ja Kaarinan varikko. Siirtyvät työntekijät tulevat pitämään tämänhetkiset työtehtävänsä ja siirtyvät osaksi Koiviston Auto –konsernia. Kaupalla ei ole mitään välittömiä vaikutuksia yhtiön nykyisiin asiakkaisiin tai sen tarjoamiin palveluihin.  

Kaupan toteuduttua myös Vainion Liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio siirtyy Koiviston Auton palvelukseen Koiviston Auto Lännen toimitusjohtajaksi sekä uuteen konsernin pikavuoroliikenteen operatiivisen johtajan tehtävään.  Vainion Liikenne jatkaa liikennöintiä Salon seudulla, Lohja-Helsinki-runkoliikenteessä, tilausajoissa, rahtiliikenteessä ja lentokentän yhteysliikenteessä.

– Vainion Liikenteen liiketoimintojen ostaminen tukee strategiamme toteuttamista ja vahvistaa asemaamme Lounais-Suomessa. Kaupan myötä myös sopimusliikenteemme Lohjan ja Nummelan seudulla kasvaa. Kaarinan varikonkaan merkitystä ei voi väheksyä, olemmehan jo jonkin aikaa pyrkineet löytämään uuden varikko- ja korjaamoratkaisun Turun seudulle,sanoo Henrik Mikkola, Koiviston Auton konserninjohtaja.  

Vainion Liikenteen pikavuoroliiketoiminta välillä Turku-Helsinki täydentää mainiosti OnniBusin nykyistä tarjontaa. Olen myös iloinen, että saamme Matin vahvan osaamisen ja kokemuksen käyttöön Koiviston Auto konsernin pikavuoroliiketoiminnan operatiiviselle puolelle. Yhdessä Matin ja muiden kollegoiden kanssa lähdemme kehittämään ja yhdenmukaistamaan tätä kokonaisuutta kohti yhtä yhteistä Koiviston Auton toimintamallia, sanoo OnniBus toimitusjohtaja Joona Hurmerinta. 

– Kaupalla on suuri merkitys markkinaehtoisen liikenteen säilymiseen ja kehittymiseen. Siirtyvä liikenne sopii hyvin Koiviston Auton ja OnniBusin verkostoon ja mahdollistaa palvelutarjonnan kasvattamisen. Korjaamotoimintojen kehittäminen Turun seudulla on suuri kehitysaskel kaluston kunnossapidolle,Matti Vainio kertoo.  

Matkustuspäiville 30.9.2024 asti Vainion Liikenteen matkat ovat myynnissä Vainion Liikenteen lippuina kaikista nykyisistä myyntikanavista. Matkustuspäiville 1.10.2024 eteenpäin matkat tulevat myyntiin OnniBusin lippuina ja OnniBusin bussilippukauppaan ja sovellukseen. Nämä liput matkustuspäiville 1.10.2024 alkaen eivät siis ole vielä myynnissä ja niiden julkaisusta OnniBusin ja Matkahuollon myyntikanaviin tiedotetaan myöhemmin erikseen. 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: