Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten hallitusryhmä haluaa luopua lomautuksista

Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten muodostama seitsemän henkilön hallitusryhmä haluaa Salon luopuvan tälle vuodelle suunnitelluista lomautuksista.
Ryhmä on tänään antanut kaupunginjohtaja Antti Rantakokolle kehotuksen luopua lomautuksista säästökeinoina iltapäivän yhteistoimintaneuvotteluissa.
Lomautukset ovat olleet Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten mielestä välttämätön ja tarpeellinen keino säästöjen hakemiseen.
– Lomautukset ovat aina kipeä ratkaisu ja ne heijastuvat kaupungin palvelutuotantoon. Ne ovat parhaimmillaankin vain väliaikainen keino talouden tasapainottamiseen, nyt tarvitaan pysyviä rakenteellisia uudistuksia. Lomautukset myös kohdistuvat aina epätasa-arvoisesti niin henkilöstöön kuin kuntalaisiin, ryhmä toteaa.
Lomautuksista luopuminen on Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten ryhmän mielestä mahdollista nyt, kun kaupungin organisaatiouudistusta viedään käytäntöihin. Ryhmät haluavat ottaa henkilöstön mukaan kehittämään sisäisiä toimintatapoja ja etsimään tapoja tehdä töitä aiempaa tehokkaammin. Henkilöstö tarvitsee työrauhan oman työnsä ja sen tuloksellisuuden kehittämiseksi.
– Tiukka kulukuri, vaikeutettu rekrytointi ja henkilöstön kannustaminen vapaaehtoisten palkattomien vapaiden pitämiseen ovat edelleen käytettäviä keinoja, todetaan Annika Viitasen (kok), Ulla Huittisen (kesk.) ja Tapio Äyräväisen (ps) lähettämässä tiedotteessa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: