Salo luopuu lomautuksista

Salon kaupungin yt-neuvottelut ovat päättyneet tänään yksimieliseen päätökseen, että lomautuksista luovutaan.
– Neuvottelut päättyivät yksimielisinä. Tekemiensä selvitysten ja uudelleenarvioinnin jälkeen työnantaja luopuu lomauttamisesta säästökeinona, tiedotteessa kerrotaan.
Tilinpäätöksen mukaan on arvioitavissa, että lomautuksesta vuonna 2013 saatiin 2,7 miljoonan euron vähennykset henkilöstömenoihin. Lomautuksien vaikutus henkilöstömenoihin on ilmeinen, mutta kokonaisarvioinnissa on huomioitu myös muita tekijöitä.
Yt-neuvottelujen käynnistyessä työnantajan tavoite taloudellisen säästön lisäksi oli henkilökunnan yhdenvertainen kohtelu. Tämän vuoksi työnantaja päätyi esittämään kymmenen päivän lomautusta koko henkilöstölle. Asian valmistelun yhteydessä kävi kuitenkin selväksi, että kaikkien henkilöstöryhmien lomauttaminen ei onnistu.
Palvelualueilla on työntekijäryhmiä, joiden lomauttaminen käytännössä on mahdotonta, jos halutaan säilyttää potilasturvallisuus ja noudattaa valvontaviranomaisen määrittelemiä rajoja. Työnantajan arvion mukaan lomautus kolmantena vuotena peräkkäin samoilla palvelurajauksilla johtaa samankaltaiseen henkilöstön epätasa-arvoiseen kohteluun, joka syntyi edellisinä vuosina ja jota alkuperäisessä esityksessä nimenomaan haluttiin välttää.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: