Kouvot karkasi finaaliin – Vilpas pronssipeliin

Tuomas Hirvonen heitti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana neljä kolmosta sisään.

Salon Vilpas pelaa lauantaina Salohallissa pronssiottelun KTP-Basketia vastaan.
Kouvolan Kouvot murskasi salolaisten unelmat koripallon Suomen mestaruudesta jo välieräsarjassa voittamalla seitsemännen ottelun tiistaina Salohallissa yli 2000 silmäparin edessä lukemin 82-91 (33-47).
Kouvot pisti heti alussa sellaisen rallin päälle, että Vilpas jäi molemmissa päissä kenttää kakkoseksi. Etenkin takamies Tuomas Hirvonen (19/3) ja kotiyleisön ”suursuosikki” Thomas Gipson III (20/9) rikkoivat alussa Vilppaan puolustuksen väkevillä otteillaan. Kouvot karkasi toisen erän puolivälissä jo 23 pisteen johtoon (17-40) ennen kuin Vilpas pääsi pikkuhiljaa mukaan peliin.
Kolmas Kouvojen tehomies oli lopussa ratkaisijaksi noussut David Gonzalves (18/4), myös Ville Kaunisto (7/8), Brian Asbury (10/2) ja Jeremy Morgan (14/5) pelasivat vahvan ottelun.
Vilppaasta Mikko Koivisto (23/1) ja jälleen vahvasti levypalloissa kamppaillut Antonio Ballard (19/14) ja Teemu Rannikko (18/4) olivat parhaat onnistujat. Jamie Skeen (7/8) taisteli minkä pystyi Kouvojen Gipsonia vastaan.
Joukkueiden kapteenit Teemu Rannikko ja Ville Kaunisto kiittelivät hienoa ottelusarjaa ja sen tunnelmaa.
– Se oli aikamoinen se meidän alku. Saatiin pidettyä homma kasassa vaikka, Vilpas hiipi peliin mukaan. Kaksi upeaa joukkuetta, nyt onnistumiset sattuivat lopussa meille, Kaunisto totesi.
Rannikko kiitti Ville Kaunistoa hienosta urasta ja yhteisistä hetkistä.
– Ville on ollut yksi 2000-luvun parhaista pelaajista tässä sarjassa. Hattua pitää nostaa omalle joukkueelle, että tultiin takaisin pinnan päähän. Selitykset ovat turhia. Kova ottelusarja ja meillä oli omat mahdollisuutemme, Rannikko sanoi.
Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kiitti myös Vilpasta hienosta sarjasta.
– Teillä on hieno joukkue, hyvä valmentaja, mahtava organisaatio ja huippufanit. Vaikka olen iloinen finaaliin pääsystä, harmittaa teidän puolesta hirveästi, Lehtonen sanoi.
Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo jätti Jack Gibbsin (2/0) loppupeliksi penkille ja myös Brandon Taylorin (0/0) minuutit jäivät ansaitusti vähäisiksi.
Riku Laine pääsi (2/0) vääntämään muutamaan otteeseen korin alle ja myös Aatu Kivimäki (6/2) pääsi näyttämään osaamistaan Rannikon virhevaikeuksien vuoksi. Henri Kantonen (7/3) pelasi yli puolet pelistä.
Tilastot kertovat sen, minkä yleisökin näki. Kouvot pääsi heittämään ansaitusti jopa 30 vapaaheittoa, toisaalta Vilpas sai ottelussa 18 pelitilanneheittoa vierasjoukkuetta enemmän.
– Onnittelut Kouvoille, tänään oli huikea tunnelma. Oltiin 23 pistettä takana; olen ylpeä omasta joukkueesta, siinä olisi helpompi joukkue taipunut, Iisalo sanoi.
– Lauantaina koitetaan päättää kausi voittoon.

Kouvojen Thomas Gipson III hääri tehokkaana Vilppaan kannattajajoukon edessä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: