Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä toivoi Salossa paikallisen sopimisen lainsäädännön etenemistä

KD_essayah_.jpg2
Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Päivi Räsänen ja puheenjohtaja Peter Östman kuuntelivat puheenjohtaja Sari Essayahin tilannekatsausta torstaina Salossa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toivoo hallitukselta toimia työllisyystilanteen parantamiseksi. Essayah sanoi torstaina Salossa, että suomalainen sananlasku alkaa saada uusia muotoja työmarkkinajärjestöjen yhä uudelleen ja uudelleen käynnistämien yhteiskuntasopimusneuvottelujen myötä.
– Kaikki varmasti toivomme, että vihdoin ”viides kerta toden sanoo” ja lukkiutunut tilanne saadaan laukeamaan.
Essayahin mukaan uusien työpaikkojen synnyn ja kilpailukyvyn parantumisen takia olisi aivan keskeistä saada paikallisen sopimisen lainsäädäntöä eteenpäin.
– Viime syksyn selvitystyön pohjalta eri osapuolilla tuntui olevan varsin positiivinen lähtöasenne, ja paikallinen sopiminen ei saa jäädä nyt jalkoihin. Pk-yrityksiin syntyy kuitenkin kaikkein suurin osa meidän uusista työpaikoista. Työllisyystilanteen kohentaminen pitäisi olla nyt hallituksen kiireellisimpiä toimia, eilen julkistettujen työttömyystilastojenkin valossa.
Entisenä Varsinais-Suomen kansanedustajana Essayah on seurannut huolestuneena Salon ja Turun alueen työttömyyden kehitystä.
– Salon yli 18 prosentin ja Turunkin yli 17 prosentin työttömyysasteet ovat hälyttäviä. Toki me tiedämme tämän alueen vaikean rakennemuutoksen Nokian, Salcompin, Elcoteqin ja Aspocompin jäljiltä. Microsoftin päätösten jäljiltä tuhat huippuluokan osaajaa on nyt etsimässä uutta työtä tai siirtymässä töihin Microsoftin muihin toimipisteisiin.
Puheenjohtaja Essayah totesi eduskuntaryhmän talvikokouksessa Salon kaupungintalolla, että Varsinais-Suomen pitkäaikainen haave ns. ”tunnin juna” liikahti hivenen eteenpäin kun Liikennevirasto esitti tiistaina laskelmiaan.
– Uusi ratayhteys tukisi Salon ja Lohjan kasvupyrkimyksiä, ja rantarata jäisi puolestaan paremmin paikallisliikenteen käyttöön. ”Tunnin juna” muodostaisi yhdessä moottoritien kanssa käytävän, jonka varrelle syntyisi varmasti uutta kasvua ja toimeliaisuutta.
Liikennevirasto jatkaa selvittelyä ja suunnitteluun haetaan EU:n tukea. Koko ratayhteydelle pitäisi laatia yleis- ja ratasuunnitelmat. Suomi on ehdottanut eurooppalaiseen investointiohjelmaan Helsingin ja Turun välisen nopean ratayhteyden edistämistä.
– Omasta puolestani kannatan sitä lämpimästi, ja toivon, että hallitus ryhtyisi edistämään hanketta pikaisesti.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: