Kun muualla maassa hiihdetään talvisin, Salon kolmella kentällä pelataan usein golfia

Golfpro Ebi Kettunen (oik.) on avannut uuden sisäpeliharjoittelukeskuksen Salorankadulle.

Salo sijaitsee maamme lounaiskolkassa meren äärellä mikä, tarkoittaa Suomen pisintä harmaata marraskuuta.

Kun muualla maassa hiihdetään talvisin, Salon kolmella kentällä pelataan usein golfia – sikäli kun valoa riittää.

Marrasgolf vetää kuitenkin aina vain osaa lajin harrastajista; isompi osa liikkuu viheriöillä mieluummin shortsikeleillä. Yhä useampi on kuitenkin huomannut se, että talviharjoittelu helpottaa onnistumisia kesällä; ja on itsessäänkin mukavaa puuhaa.

Salo Golfissa opettava Ebi Kettunen on huomannut talviharjoittelun suosion kasvavan vuosi vuodelta.

– Avasin ensimmäinen varsinaisen talviharjoittelupaikan kuusi vuotta sitten Meriniittyyn. Joka vuosi on tullut lisää treenaajia ja tälle vuodelle avasin uudet isommat tilat Salorankadulle, Kettunen kertoo.

Sisältä remontoidussa hallissa on kuusi samanaikaista lyöntipaikkaa, puttigriini ja kaksi simulaattoria, joissa on golffarerille tutut Trackman4-lyöntitutkat.

– Golfin talviharjoittelun suosio kasvaa koko ajan. Opetan viikoittain useita aikuisryhmiä, annan yksityisopetusta, vedän Salo Golfin junioriryhmiä ja valmennan seuran kilpapelaajia.

Kettusen mukaan hyvin eri ikäiset ja tasoiset harrastajat ovat löytäneet opetustarjonnan ja mahdollisuuden käydä itsenäisesti lyömässä palloa tai kavereiden kanssa pelaamassa maailman eri kenttiä.

– Simulaattorit ovat viime aikoina kehittyneet todella hienoiksi. Mielestäni Trackman4 tarjoaa parhaan pelinautinnon ja siitä löytyy toista sataa ikonista kenttää. Pelaamisen lisäksi laitetta voi käyttää harjoitteluun, kuten lähes kaikki kilpapelaajat tekevät.

Nykyaikaiseen tapaan Kettusen golfhallilta voi varata netin kautta aikoja omatoimiseen harjoitteluun ja sisäpelaamiseen aamukuuden ja puolenyön välisenä aikana.

Wiurilassa pitkään työskennellyt Miikka Heinonen jatkaa kesällä golfopettajana Meri-Teijolla. Talviaikaan Heinonen antaa tunteja Salon keskustassa Suomen Golftalon liikkeen yhteydessä olevalla lyöntipaikalla ja simulaattorissa.

– Säännöllinen pallon lyöminen talviaikana auttaa säilyttämään tuntumaa lajiin ja kavereiden kanssa pelaaminen on hauskaa sisälläkin. Jos haluaa kehittyä, voi ottaa tunteja myös golfopettajalta, Heinonen sanoo.

Golfkentät avoinna

Golfkausi jatkuu Salon kolmella golfkentällä kelien salliessa.

– Kenttä on auki, kun se ei ole jäässä. Vuosi 2020 oli meillä kaikkien aikojen paras,   pelaajamäärät kasvoivat jopa 40 prosenttia. Tämä vuosi on ollut oikean talven vuoksi lähempänä normaalia pelikuukausien suhteen. Kesällä lisääntyi erityisesti vieraspelaajien määrä, noin 30 prosenttia, Salon Golfkeskuksen toimitusjohtaja Tomi Paju kertoo.

Wiurilassakin ollaan tyytyväisiä kuluneeseen kauteen.

– Jopa yllättävän hyvin on mennyt. Pelattujen kierrosten määrässä oltiin samassa vauhdissa viime vuoden kanssa aina elokuun puoleen väliin asti. Syksy ollut golfkelien puolesta huonompi kuin viime vuosi ja nyt tulemme pelaajanmäärissä pikkaisen viime vuotta perässä. Toki edelleen ollaan huomattavasti edellä vuotta 2019, toimitusjohtaja Kimmo Sarlin kertoo.

Wiurilassa aloittaa vuoden alussa uusi golfopettaja, kun Mika Mäki palaa lajin pariin entiseen seuraansa. Pelit jatkuvat Wiurilassakin kunnes kenttä lumi peittää kentän tai kenttä jäätyy.

Meri-Teijo Golfissa kenttä aukesi tänä vuonna kiirastorstaina 1. huhtikuuta ja kesän aikana uusittiin muun muassa kentän kastelujärjestelmää ja parannettiin klubitalon viihtyvyyttä.

– Pelatut kierrosmäärät ovat hieman nousseet viime kaudesta, suurin kasvu on tapahtunut vieraspelaajien kierrosmäärissä. Pelit jatkuvat niin kauan kuin sää sallii. Kenttä on oivassa syyskunnossa ja klubitalo on auki joka päivä yhdeksästä kolmeen, operatiivinen johtaja Martin Nordström lupaa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: