Kuudestoista Kisko-päivä täynnä kulttuuria

Sanna Heinonen nautti Kisko-päivästä myymällä muiden talkoolaisten kanssa huiveja, makkaraa ja sandaaleja niin Kiskojien, Kobrien kuin Toijan koulun toiminnan tukemiseksi. – Oli mukava päivä, paljon mökkiläisiä ja vanhoja kiskolaisia liikkeellä.

Kiskon keskustassa viihdyttiin lauantaina kesäisissä merkeissä; hauskaa oli, vaikka välillä satoi ja kohta taas paistoi.

Kisko-päivällä on pitkät perinteet. Kisko-Seuran puheenjohtaja Jaana Joutsen muisteli avajaispuheessaan, että kyläjuhlaa vietettiin tänä vuonna jo 16. kertaa.

– Tänä vuonna Salon kulttuuripalvelut on järjestänyt meille kolme erilaista kulttuuriesitystä ja muutoinkin päivä on täynnä kulttuuria eri muodoissa, Joutsen lupasi.

Kulttuurin ohessa saatavilla oli myös monenlaista syötävää ainakin Maa- ja metsätalousnaisten sekä MLL:n ja Kiskojien kojuilta.

Musiikkilavalla viihdytti harmonikkataiteilija Pekka Laakso, jonka jälkeen ohjelmassa oli improvisaatioyhtiö Kommenttiraita & Salon Sävel. Heillä on kiertue, joka vierailee kesän aikana Salon eri kylätapahtumissa.
Kommenttiraita eli duo Hannu Rantala ja Antti Ainola rakensivat yhdessä yleisön kanssa laulua Kiskosta ennen kuin väki siirtyi katsomaan jättimarionettien esitystä.

Joutsen kutsui ihmisiä tutustumaan myös kotiseutumuseoon ja lainamakasiinin näyttelyyn.

– Museo on avoinna heinäkuussa lauantaisin ja elokuussa sunnuntaisin kello 12-14. Kotiseutumuseon näyttelyssä on tänäkin kesänä kiskolaisen valokuvaajan Lauri Ronin valokuvia ja tällä kertaa nimenomaan kuvia ja tarinaa Härjän talosta.

Toijan Kivimakasiinissa on tänä kesänä esillä näyttely nimeltä Luonnollinen yhteys.

Heidi Grahn kertoo, että Kisko-Seura kutsui tämän kesän näyttelyn taiteilijaksi valokuvataiteilija Outi Pihlajoen. Lisämausteena näyttelyssä on esillä myös nuoren valokuvaajan, Niklas A. Kammosen kuvasarja Yhteys, joka koostuu hänen syksyllä 2023 kaukoitään suuntautuneelta matkalta ottamistaan valokuvista.

– Toijan Kivimakasiinin jykevät kiviseinät rouheine parruineen tarjoavat tunnelmallisen miljöön Luonnollinen yhteys -näyttelykokonaisuudelle, joka on tutkielma taiteen, luonnon ja ihmisen välisestä yhteydestä ja hyvinvointia vahvistavista näkökulmista. Näyttelyn yhteinen teema yhteyden tarkastelusta luo näkökulmia ja rakentaa yhteyttä myös kahden taiteilijan välille, Grahn kertoo.

Outi Pihlajoki on pääkaupunkiseudulta kuutisen vuotta sitten Salon seudulle muuttanut valokuvataiteilija, valokuvaterapiaan erikoistunut taideterapeutti sekä taidepedagogi.

Kamera on kulkenut hänellä aina mukana ja valokuvaaminen on ollut luonnollinen osa ajatusten, kokemusten ja havaintojen tarkastelua.

Niklas A. Kammonen on nuori taiteilija Helsingistä. Hän valmistui ylioppilaaksi vuonna 2022 Helsingin kuvataidelukiosta, jossa hän suoritti Kuvataidediplomin.

Kammonen tekee taidetta monipuolisesti rajojaan etsien. Täällä nähtävän valokuvataiteen lisäksi hän ilmaisee itseään muun muassa videotaiteen, äänitaiteen sekä runouden keinoin. Inspiraatiota töihinsä hän hakee niin matkoiltaan maailman turuille kuin kesämökin rauhasta Kiskosta Lammijärven rannalta.

Toijan Kivimakasiinin näyttelyt ovat avoinna 3. elokuuta saakka tiistaista sunnuntaihin klo 13-17.

Kisko-Seura on monessa mukana, myös Kulttuurikumppaneiden aktiivisena jäsenenä toteuttamassa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kulttuurihyvinvointiteemaa, jossa panostetaan taide- ja kulttuuripalveluiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen, ja kuntalaisten hyvinvoinnin ja kaupungin elinvoiman edistämiseen.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: