Kymmeniä salolaisia Prahasssa kannustamassa Susijengiä

Suomen koripallomaajoukkue pelaa parhaillaan Prahassa järjestettävissä EM-kisoissa pääsystä mitalipeleihin.

Paikan päällä on tuttuun tapaan tuhansia suomalaiskannattajia ja joukossa kymmenittäin salolaisia koripalloihmisiä.

Salolainen koripalloaktiivi Emmi Mäenpää-Näreoja kertoo, että alkusarjan otteluissa on ollut huikea tunnelma.
-Selkeästi näkyy ja kuuluu, minkä maan fanit ovat parhaat. Ensimmäinen fanitapaaminen Sudenpesässä oli mahtava ja hieno huomionosoitus joukkueelta, Emmi raportoi paikan päältä.

Prahaan on rakennettu suomalaiskannattajille Sudenpesä-niminen kohtaamispaikka, jonka tavoitteena on rikastuttaa fanien kisaelämystä ja luoda yhteisöllisyyttä ennen ja jälkeen pelien.

Prahassa järjestetään aiempien kisatapahtumien tapaan myös opetusta alakouluikäisille suomalaislapsille.

Faneja Sudenpesässä viihdyttävät päivittäin Susijengin peleistä tutut DJ Amanda Harkimo sekä Mikko Honkanen. Pelipäivinä Sudenpesässä on ennakko- ja jälkipelit, joissa ovat speksaamassa Susijengistä tutut Matti Nuutinen ja Carl Lindbom.
-On hauskaa, kun tulee ulkomaille isoon kaupunkiin katsomaan korista, niin törmää moniin tuttuihin sekä Salosta että muualta, Emmi Mäenpää matkakavereineen naurahtaa.

Tomi Paju saapui seurueineen Prahaan alkuviikosta. Upean Puola-voiton jälkeen Serbia palautti suomalaiset hetkeksi maan pinnalle, mutta matka jatkuu.
-Kannustamassa oli kymmeniä salolaisia. Halli ei ollut ihan täynnä ja nihkeä ensimmäinen puoliaika hiukan latisti kannustusta, Tomi kertoi.

Prahassa kaikki sujuu totuttuun tapaan.
-Aamulla otettiin julkiset kulkuvälineet haltuun. Hotellilla pieni salikäynti, sieltä Sudenpesän kautta stadionin Zonelle ja halliin. Kesä jatkuu täällä vielä muutaman päivän, ihan shortseilla mennään, Tomi kertoo.

Salonjokilaakso

Esa-Matti Näreoja, Emmi Mäenpää-Näreoja, Petri Laine, Merja Laine, Jarkko Mäki, Ari Mäenpää ja Anni Mäenpää Prahan koristunnelmissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: