Perniö täyttää salon seudun tapahtumakartan lauantaina

Salonjokilaakso

Masuunin syyskausi aukeaa

Teijon Masuunilla avataan syyskausi perinteisen Sadonkorjuutorin ja syyskauden taidenäyttelyiden avajaisten merkeissä lauantaina.
Kolmatta kertaa järjestettävä Sadonkorjuutori pidetään klo 11-15 Masuunin sisäpihalla, sateen sattuessa osa myyjistä on alakerran sisätiloissa.
Tiedotteessa kerrotaan tapahtuman olevan osa valtakunnallista Lähiruokapäivää ja myynnissä on monenlaisia lähiruoka- ja käsityötuotteita suoraan tekijöiltä.
Lisäksi Eeva Meret konsertoi Masuunilla klo 15.30 alkaen.
Teijon Masuunin syyskauden taidenäyttelyt avautuvat neljässä eri näyttelytilassa.
Masuunin galleriassa avataan Marja Haapakankaan ja Sanna-Mari Prittisen ”Corazon – Ydinpuu” -näyttely.
Masuunin Studiossa avautuu paimiolaisen kuvataiteilija Ulla-Maija Kallisen näyttely ”Paratiisin jälkeen”. Masuunin Camerassa nähdään syksyn ajan Annaleena Liljeströmin hevosaiheisia alkoholimustemaalauksia ja grafiikkaa. Alakerran Obscurassa aloittaa Anna Greusin ja Timo Remeksen ”Light-Emitting Dreams”.
Aulassa ja kahvilassa jatkuu Teija Koseniuksen ”Toiveita” 25. syyskuuta saakka. Paula Pitkäsen syyskauden näyttely avautuu lokakuun alussa.
Teijon Masuuni on syyskaudella avoinna viikonloppuisin. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kekritapahtuma käynnistää Perniön Kunnantalon syksyn

Perniön Kunnantalolla nautitaan sadonkorjuun antimista lauantaina järjestettävässä kekritapahtumassa.

Osuuskunta Pro Perniö kokoaa jo perinteiseksi muodostuneen tapahtuman Kunnantalon tiloissa ja sen sisäpihalle avautuvalla markkinatorilla.

Timo Korpinen ja Susanna Manelius kertovat tiedotteessa, että Kekritapahtuma järjestetään tänä vuonna totuttua komeammissa puitteissa.
-Nyt päästään nauttimaan ensimmäistä kertaa Pro Perniön omaa satoa, kun kesän kuluessa toteutetussa Kunnantalon peruskorjauksessa on uusittu kaikki talon ulkopinnat seinistä kattoon. Aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumput viestivät vihreästä siirtymästä.

Tapahtuma järjestetään klo 10-14. Markkinatorin parissakymmenessä myyntikojussa on tarjolla paikallisten tuottajien antimia kuten hunajaa, hilloja, marjoja, vihanneksia ja leipiä.
-Yleensä nopeimmin on myyty loppuun kuivakukat, joita nytkin on tarjolla käsitöiden ja korujen ohella.

Herkutteluun riittää runsaasti aineksia. Kaalikääryleet, vohvelit ja grillimakkarat saavat tänä vuonna uuden vaihtoehdon, joka on Hamburger Pie. Se ilmentää Kunnantalon kansainvälisiä tuulahduksia, joita löytyy erityisesti uudesta Café 39 -kahvilasta.

Perheen pienimmille on tarjolla poniajelua.
-Liikuntaan houkutellaan syksyiseen tapaan muitakin ikäryhmiä kuntosalilla, jonka ovet ovat avoinna tapahtuman ajan. Sitä jatketaan vielä sunnuntaina puolilta päivin, jolloin salia voi käydä maksuttomasti testaamassa ja saada samalla käynnillä kehonkoostumusmittauksen.

Pimeän Peitto raottuu Perniössä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kutsuu lauantaina Varsinais-Suomen kulttuuriperinnön äärelle.
Perniössä Pimeän Peitto Raottuu kirkonkylän keskustassa klo 11 alkaen.
Perniön Kirkonkyläyhdistyksen järjestämä perinteinen tapahtuma tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista kaikenikäisille Kirkonkylän koululla, seurakuntatalolla, Kunnatalolla, Lainamakasiinissa ja kirkossa. Myös Perniön museo on avoinna.
Seurakuntatalolla järjestetään myyjäiset ja kirppis, Lainamakasiinissa voi istahtaa kahvilaan, osallistua työpajaan ja runopiiriin.
Kirkonkylän uuden koulun liikuntasalissa on tarjolla lapsille ja nuorille parkouria ja sirkusta, Kunnantalolla on kotiseutuyhdistyksen tuotemyyntiä.
Perniön Pyhän Laurin Kirkossa alkaa klo 17 ”Valoisat virret pimenevässä illassa” -yhteislaulutilaisuus. Laulattajina ovat kanttorit Maria Siren ja Kaisa Suutela-Kuisma; luvassa on valoisia soolojakin yhteislaulujen lomassa.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemana on Kestävä perintö ja se kutsuu tekoihin kestävän kulttuuriperinnön ja huomisen puolesta.

Arkistokuva Pimeän Peitto -tapahtumasta vuodelta 2017.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: