Lauantaina Kiikalan lentokeskuksessa kiihdytysajot katuautoille

Hevosvoimat jyrähtävät jälleen viikonloppuna Kiikalan lentokeskuksen ympäristössä, kun salolainen amerikanautoharrastajien yhdistys Riverside Cruisers ry järjestää Burnout Partyn, katuautojen varttimailin kiihdytyskisat. Arkistokuva. (Kuva: Toni Rantamaa)

Salolainen amerikanautoharrastajien yhdistys Riverside Cruisers ry järjestää nyt 35. kerran Burnout Partyn, katuautojen varttimailin kiihdytyskisat lauantaina 13. elokuuta.

Kiikalan lentokeskukseen rakennetaan ajanottorata, jolla mitataan aikaa varttimailille kahdelle ajoneuvolle kullakin vedolla. Aikaa mitataan radan varrella olevilla antureilla ja loppunopeus sekä varttimailiin kulunut aika tulevat näkyviin isoille näyttötauluille. Ajajat saavat suorituksestaan aikakortin, josta ilmenee lisäksi reaktioaika sekä auton säätämisen kannalta tärkeät välimatka-ajat.

Aamupäivällä ajetaan aika-ajot, joissa haetaan parasta mahdollista suoritusta. Iltapäivällä tulosten perusteella muodostetaan pudotuskaaviot luokittain ja ajetaan niiden mukaan pareittain pudotusajot (eliminaattori). Lähdön voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle ja häviäjä joutuu siirtymään katsomon puolelle. Päivän päätteeksi, finaalilähtöjen jälkeen, on selvillä tapahtuman nopeimmat kuljettajat luokissaan.

Radalla kilpailijat saapuvat pareittain lähtöalueelle renkaiden lämmitykseen (burnout), lähettäjältä merkin saatuaan sitten lähtöviivalle (stage). Kun auto on oikeassa kohdassa viivalla, syttyvät lähtövalotelineen (joulukuusi) ylimmät prestage- ja stage-valot. Lähettäjän painaessa nappia syttyvät kuusen lähtövalot ja autot ampaisevat matkaan.

Kilpaluokkia on yhdeksän. Lisäksi Streetman-luokka, jossa voi ajaa autolla tai moottoripyörällä testilähtöjä osallistumatta itse kilpailuun. Varikko on avoin, upeita autoja ja kisatiimien toimintaa voi seurata lähietäisyydeltä.

Kaikki osallistuvat ajoneuvot katsastetaan ilmoittautumisen jälkeen alkaen klo 8.

Paikalle kannattaa saapua ajoissa varmistaakseen mukaanpääsynsä. Aika-ajot alkavat klo 10.30.

Janon ja nälän voi alueella sammuttaa Burnout Pub & Cafeessa. Illalla AfterBurner -kisabileet ja Jake´s Blues Band Musinessa klo 19 alkaen.

Lisätietoja ja kisaan ilmoittautuminen www.riversidecruisers.fi

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: