Lauantaina vietetään Poliisin päivää Salossa

Vanhemmat konstaapelit Niko Leinikka ja Pasi Tuike kävivät alkuviikosta tarkistamassa torin Poliisin päivän tapahtumaa varten.

Pekka Mäenpää

Salon torilla pääsee lauantaina juttelemaan poliisien kanssa ja tutustumaan poliisin varusteisiin ja ajoneuvoihin.

Perinteistä Poliisin päivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina ja tänä vuonna Lounais-Suomen poliisi esittelee toimintaansa Salossa ja Kankaanpäässä.
Poliisi päivystää Salon torin teltallaan klo 10-14. Paikalla on mahdollisuus keskustella poliisin kanssa ajankohtaisista asioista ja tutustua poliisin käytössä oleviin ajoneuvoihin, moottoripyöriin ja mahdollisesti muihinkin kulkupeleihin. Perheen pienimmille löytyy muun muassa ilmapalloja, tatuointikuvia ja tarra-arkkeja. Hieman vanhemmille on luvassa pankkikortin etäluvun suojaavia korttikoteloita.

Rikoskomisario Pertti Läksy kertoo, että poliisit keskustelevat ihmisten kanssa kaikesta mahdollisesta. Hän uskoo, että viime päivinä julkisuudessa olleet poliisin kohdistuneet ampumistapahtumat tulevat puheeksi. Toisaalta poliisin ihan arkinen toiminta ja yleinen turvallisuudesta huolehtiminen kiinnostavat ihmisiä
-Nuorille meillä on lauantaina teemana somekäyttäytyminen ja siihen liittyvät hyvät tavat ja säännöt. Salon Ankkuri-tiimi on myös paikalla, Läksy kertoo.

Ankkuri on Salon poliisiasemalla toimiva seudullinen moniammatillinen tiimi, johon kuuluu poliisin lisäksi sosiaalityöntekijä ja psykiatrinen sairaanhoitaja.
Ankkurin tarkoituksena on varhainen puuttuminen alaikäisten rikolliseen käyttäytymiseen, nuoren asiakkaan kokonaisvaltaisen elämäntilanteen ja avun tarpeen selvittäminen sekä nuoren ja perheen kanssa työskentely.
Ankkuri-toiminta on Läksyn mukaan mitä parhainta ennaltaehkäisevää työtä.
– Tarkoituksena on kohdata nuori niin, ettei hän rekrytoituisi meidän vakituiseksi asiakkaaksi, Läksy sanoo.

Vanhempi konstaapeli Pasi Tuike on lauantaina torilla yhdessä työparinsa kanssa. Tuike sanoo, että poliisin työssä kiinnostaa moni asia.
– Nuoret voivat kysellä poliisiksi opiskelusta, joku toinen auton renkaiden kulutuspinnasta ja aina joku kysyy, kuinka kovaa poliisiauto kulkee, Tuike kertoo.

Salon huumausainetilanne on säännöllisin väliajoin julkisuudessa. Tällä hetkellä Salossa on muutamia satoja huumeiden käyttäjiä ja arviolta reilut viisikymmentä korvaushoitoa saavaa henkilöä, joista osa käy töissä, mutta osalla elämänhallinta on huonommalla tolalla.
– Salossa oli jo viime vuonna enemmän törkeitä huumerattijuopumuksia kuin törkeitä rattijuopumuksia alkoholin vuoksi, rikoskomisario Läksy tietää.

Vaikka poliisin tehtävä on ensisijaisesti ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, poliisilla on varsinkin musiikin parissa useita erilaisia kokoonpanoja.
Salossa päästään kuulemaan lauantaina Turun naispoliisilaulajien lauluryhmä Sireeneitä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: