Lomailua Someron Hovimäki Campingissa

Ystäväperheet Philip, Joan ja Matilde (sylissä) Keihäs, sekä Jeanette, Jens ja lapset Lukas (oik.) ja Ebbe Erikson ovat lähteneet ex tempore-viikonloppureissulle.

Hirsjärven rannalla kotoisan näköinen päärakennus kukkaistutuksineen kutsuu astumaan peremmälle. Somerolta kotoisin oleva Hovimäen leirintä- ja retkeilyaluetta isännöivä Marko Rantala kertoo lomailijoita saapuvan ympäri Suomea.

– Somero ei ole läpikulkutiellä, vaan tänne pitää tarkoituksella tulla, hän sanoo.

– Se kertoo, että täällä on jotain sellaista hyvää, jonka takia lomailijat tulevat. Viime aikoina Hovimäkeen ovat löytäneet telttailemaan myös hollantilaiset, japanilaiset, kiinalaiset ja ranskalaiset turistit.

Rantala kertoo Hovimäen suuntautuneen erityisesti lapsiperheisiin.

– Meillä on täällä leikki- ja liikennepuisto polkuautoineen, minigolf, puistoshakki, frisbeegolf ja lapsiystävällinen uimaranta, hän luettelee.

Lisäksi löytyy sup-lauta, vene, polkupyöriä ja pelejä lomailijoiden käyttöön.

– Olemme myös koiramyönteinen alue. Meiltä löytyy lemmikkien juoksuaitaus ja koirille oma uimaranta, jota saavat käyttää kaikki, kertoo Rantala.

Leirintäalueen reunamille on vasta saapunut kaksi ystäväperhettä, Eriksonit ja Keihäät Paraisilta. Keihään perheen isä Philip, äiti Joan ja tytär Matilde majoittuvat tällä kertaa teltassa.

– Olimme täällä myös edellisenä kesänä. Tämä on kiva paikka. Tuli lähdettyä viikonlopun ex tempore-reissulle, kun ystävät houkuttelivat mukaan, kertoo Philip.

Marko Rantala on viihtynyt leirintäalueen isäntänä jo lähes kaksikymmentä vuotta.

– Tämä on kotoisa, rauhallinen ja turvallinen paikka. Erityisesti nuorille lapsille täällä on kivaa tekemistä, Joan kehuu.

Eriksonin perhe on liikkeellä matkailuvaunulla. Leirintäalueen omien palveluiden lisäksi he ovat kiinnostuneita myös muista alueen palveluista ja tarjonnasta. Perheen isä Jens kertoo lasten, Lukaksen ja Ebben, käyneen jo liikennepuistossa.

– Illalla saunotaan ja aamulla lähdetään vaeltamaan joko Liesjärven kansallispuistoon tai Torronsuolle.

– Mennään molempiin, ehdottaa Jeanette-äiti.

– Kyllä lapset jaksavat kävellä.

Sunnuntaina he kertovat menevänsä Hiidenlinnan seikkailupuistoon.

– Tottakai aikuisetkin kiipeilevät, sanovat miehet yhdestä suusta.

Keihään perheen suunnitelmissa on retkeillä saaristossa, käydä Korkeasaaressa ja tehdä lisää viikonloppureissuja leirintäalueille. Eriksonien loppulomaan kuuluu Legoland-reissu ja mökkeilyä.

Tavanomaisen retkeilypalvelun lisäksi Hovimäellä järjestetään erilaisia tapahtumia. On koiraleirejä, isoja monen sadan henkilön moottoripyörä- ja autotapahtumia, sekä muun muassa yhteistyötä Hiidenlinnan seikkailupuiston, Someron kaupungin ja muiden yhdistyksien ja matkailujärjestöjen kanssa. Talvella järjestetään joulupolku ja avantouintimahdollisuudet.

Kesällä yrittäjäpariskunta on paikalla ympäri vuorokauden.

– Kyllä tämä kesällä kiireisenä pitää. Kesällä tehdään koko vuoden työtunnit, sanoo Rantala. Kesätyöntekijäkin on ja tapahtumissa enemmänkin apukäsiä.

– Parasta tässä työssä on, että saa itse päättää omista tekemisistään. Asiakkaat ovat myös ystävällisiä, iloisia ja hyväntuulisia, hän kehuu.

– Lähes kaksikymmentä vuotta on viihdytty yrittäjinä täällä, muistelee Rantala.

Jutustelun lomassa hän käy antamassa avaimen yhdelle asiakkaalle ja huutelee kaiteen yli vinkkejä hyvistä kalapaikoista onkea kantavalle äidille, joka on menossa lapsensa kanssa kalaan. Hirsjärvi on Rantalan mukaan puhdas ja kalaisa. Rapujakin siellä on.

Hovimäki Campingissa käy paljon vakiovieraita. On myös kausipaikkalaisia, eli vaunua voi säilyttää alueella ympäri vuoden, mikä helpottaa pääkaupunkiseudun karavaanareita. Heille vaunupaikan saaminen omalta paikkakunnalta voi olla haastavaa. Osa heistä viettää aikaa leirintäalueella myös talvisin, jolloin tarjolla on vain peruspalvelut, kuten WC- ja suihkutilat.

– Kaikki asiakkaat ovat meille yhtä tärkeitä, sanoo Rantala.

Hovimäki Campingissa riittää ohjelmaa myös loppukesälle. Alueella järjestetään suurehko karavaanitapahtuma, venetsialaiset ”etkona” tai jatkona, sekä pienimuotoisia tapahtumia, kuten kalastuskilpailu, luokkakokous ja muutaman kymmenen hengen moottoripyöräkokoontuminen.

Leirintäalueen kesäkausi jatkuu syyskuun loppuun.

Jaana Nio

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: