Lounaismaan Osuuspankki varautuu tulevaisuuteen

Tuleva ja väistyvä toimitusjohtaja: Jouni Hautala ja Jukka Hulkkonen.

Lounaismaan Osuuspankki teki viime vuonna hyvän taloudellisen tuloksen, huolimatta alhaisesta korkotasosta ja selvästi kiristyneestä hintakilpailusta. Pankin liikevoitto oli 15,5 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi ja palkkiotuotot laskivat lievästi.

Viimeisen tilikauden ennen eläkkeelle jäämistään medialle raportoinut toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen sanoo, että taloudessa on tapahtunut selvä käänne parempaan. Suomen talous ylsi vuonna 2017 hyvään kasvuun ja sen odotetaan jatkuvan hyvänä myös lähivuosina.

– Toimialueemme hyvä sijainti, saatavilla oleva osaava työvoima ja alhainen kustannus- ja korkotaso tarjoavat toimialueella oleville ja tänne sijoittuville sekä uusille yrityksille mahdollisuuden kasvuun. Tätä kasvumahdollisuutta on kaikkien toimijoiden määrätietoisesti edistettävä.

Hulkkonen uskoo, että vahvistunut työmarkkina ja Varsinais-Suomen hyvä taloudellinen veto tulee jossakin vaiheessa näkymään positiivisesti myös Salon seudulla.

Nyt onkin hyvä aika vaihtaa asuntoa, korot ovat alhaalla ja asuntojen hinnatkin ovat maltillisia”, Hulkkonen sanoo.

Lounaismaan Osuuspankki korostaa strategiassaan yrityksen liiketoimintaroolia ja yhteisöllistä roolia.

Yhteisöllisessä roolissamme jatkoimme Kesäduuni-kampanjaamme, osallistuimme pankkina Hiiop 100 vapaaehtoistyökampanjaamme ja teimme merkittävän sijoituksen Salon IoT Parkiin, jonka tavoitteena on toimialueen elinvoimaisuuden lisääminen syntyvien yritysten ja työpaikkojen kautta.

Pankin vakavaraisuussuhde oli vuoden lopussa 46,78 prosenttia ja omat varat 240,8 miljoonaa euroa. Pankki maksoi asiakkailleen bonuksia 4 miljoonaa euroa. Omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 1236 kpl ja omistaja-asiakkaita pankilla on yhteensä yli 46 000.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: