LP Viesti hakee paikkaa Mestareiden liigaan

lp viesti
Lentopalloliitossa eurocupeista vastaava Jussi Jokinen ja LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen kuuntelivat Kaisa Jokisen kommentit ”suorana” verkkoyhteyden kautta.

Lentopallon naisten kuusinkertainen Suomen mestari LP Viesti hakee paikkaa Mestareiden liigaan.
Paikka  ei avaudu salolaisjoukkueelle automaattisesti, sillä vaikka joukkue on kerännyt vuosien aikana ranking-pisteitä Suomelle, ne eivät vielä riitä vakiopaikkaan. Euroopan Lentopalloliitto CEV on viime vuosina myöntänyt muutamia villejä kortteja Mestareiden liigaan ja tätä kautta Viesti  pyrkii mukaan.
Mestareiden liiga olisi LP Viestille iso askel eteenpäin, sillä kyseessä on lajin kovin sarja Euroopassa. Mikäli liigaportit eivät vielä avaudu, pelaa LP Viesti (LP Salo) CEV-cupissa. Euroopan Lentopalloliitto tekee ratkaisut asiassa kesäkuun aikana.
LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen sanoo, että hakemus on urheilullisesti hieno juttu ja oma haasteensa tietysti myös seuralle. Jo paikan hakeminen osoittaa, että LP Viesti on tässäkin asiassa tosissaan. Isompaa kuvaa ajatellen liigahakemus on koko suomalaiselle naislentopalloilulle iso asia.
– Fenerbahce-ottelumatkan aikana Turkin Istanbulissa nähtiin peräti kuusi naislentopallojoukkuetta peleissä ja harjoituksissa – minusta LP Salo oli siinä joukossa neljänneksi paras joukkue (paikalla oli siis Mestareiden liigan joukkueita sekä CEV-cupin Fenerbahce). Haaste on tottakai todella iso, mutta sellaisia on joskus otettava. Toivottavasti päästään mukaan ja sen jälkeen toivottavasti asia ei jää yhden vuoden projektiksi, Raatikainen sanoi suorassa videoyhteydessä Unkarista.
Raatikaisen tavoin naisten lentopallomaajoukkueen matkasta tavoitettu Kaisa Jokinen pitää ajatusta Mestarien liigan peleistä aivan mahtavana juttuna.
– Yksi tavoite omalla uralla on ollut pelata joskus Mestareiden liigaa ja jos se vielä olisi suomalainen joukkue niin olisi tosi hienoa. Kyllä me minusta sinne Euroopan kärkijoukkoon kuulutaan, ollaan näytetty osaamisemme kahdella viime Eurocupin kaudella, Kassu sanoo.
Noora Kosonen kertoo odottavansa jännityksellä, mitä tapahtuu.
– Kolme-neljä vuotta sitten olisi voinut pelottaa lähteä Mestareiden liigaan, mutta kun näki kaksi liigan ottelua Istanbulissa, ei enää pelota.
Roosa Koskelo puhuu unelmien täyttymisestä.
– Kovin moni suomalainen ei ole päässyt pelaamaan Mestareiden liigaa eli senkin takia hieno juttu ja muutenkin monelle varmasti unelmien täyttymys!

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: