LP Viesti haki 3-0 voiton Hämeenlinnasta

LP Viesti tuuletti liigakauden ensimmäistä voittoa lokakuussa Salohallissa. Perjantaina joukkue juhli kauden ensimmäistä finaalivoittoa Hämenlinnassa.

LP Viesti aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjan 0-3-vierasvoitolla HPK:sta.
Erät merkittiin viestittärille  16-25, 22-25 ja 23-25.
Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. LP Viestin voitto tarkoitti myös sitä, että kotietu on nyt salolaisilla.
Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä tilanteeseen 8-7. Seuraavista kuudesta pallosta LP Viesti otti viisi ja karkasi johtoon, ja sen jälkeen erä oli selvästi vierasjoukkueen. LP Viesti vyöryi HPK:n yli etenkin Viktoriia Tuchashvilin nappipasseilla sekä Noora Kososen, Roosa Heikkiniemen ja Pauliina Vilposen painavilla laitapommeilla. Erä LP Viestille 16-25.
HPK oli jäässä vielä toisen erän alussakin. Salolaiset menivät nopeasti 4-12-johtoon. Kotijoukkue sai hyökkäyksensä pikkuhiljaa linjaan, ja lopulta kuuden peräkkäisen pisteen turvin nousi tasatilanteeseen 22-22. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen joutui käyttämään molemmat aikalisänsä, mutta se kannatti. Vilponen hoiti ensin torjuntapisteellään eräpallon ja kuittasi hurjalla iskulla LP Viestin 22-25-erävoiton.
– Eiköhän näitä pelejä ole odotettu jo viime vuodesta. Mahtavia pelejä, ja sitä odotti jo pari päivää, että pääsisi kentälle. Meillä on kova halu pelata ja halu voittaa. HPK on erittäin hyvä joukkue. Meidän pitää olla valmiina. Varmaan tulevat kovaa (kolmanteen erään), kapteeni Pauliina Vilponen sanoi YLE TV2:n taukohaastattelussa.
Kolmas erä tiukkaa taistelua ja peli eteni tasaisena. LP Viesti hankkiutui johtoon 9-12, mutta HPK hilautui siitä taas kuuden peräkkäisen pisteen myötä johtoon. LP Viestin Ronja Heikkiniemi teki kaksi ässäsyöttöä ja Nadezhda Gokhshtein yhden, ja taas vieraat olivat johdossa. Huippuhieno ottelu eteni tilanteeseen 23-23, kunnes Noora Kosonen naulasi kahdella hyökkäyspisteellään erä- ja otteluvoiton joukkueelleen.
– Meillä on ollut hyvä henki treeneissä ja aiemmissa playoff-otteluissa. Tänään saatiin vielä uusi vaihde. Voitontahto oli kova. Meille on painotettu, että pelataan rohkeasti vaikka olisi huonokin paikka. Oli kova tempo, ja piti tosissaan tehdä töitä että pallot kuolivat, Noora Kosonen arvioi.
– Ensimmäisen erän alku ja viimeiset puolitoista erää olivat tiukkaa vääntöä. Ehkä me olimme hieman valmiimpia. Pystyimme voittamaan vaikka HPK pääsi toisessa ja kolmannessa erässä lähelle. Pysyimme rauhallisena, Tomi Lemminkäinen summasi YLE TV-haastattelussa.
LP Viesti ja HPK jatkavat finaaleja sunnuntaina Salossa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: