LP Viesti haki puhtaan voiton Sveitsistä CEV cupissa

 

Viime kaudella aina naisten lentopallon Challenge cupin välieriin asti selvinnyt LP Salo avasi tämän vuoden CEV cupin upeasti. Salolaisylpeys kaatoi tiistaina vieraissa sveitsiläisen Kanti Schaffhausenin ensimmäisessä osaottelussa puhtaasti erin  3-0 (25-19, 25-18, 25-8).

Toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Salohallissa kello 18.30. LP Salolle riittää nyt jatkopaikkaan kahden erän voittaminen  kotiottelusta. Jos Schaffhausen voittaisi toisen osaottelun 3-0 tai 3-1, pelattaisiin Salohallissa ns. kultainen erä jatkopaikasta.
LP Salon otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella otteluparin Rote Raben Vilsbiburg (Saksa) – ZOK Jedistvo Brcko (Bosnia & Herzegovina) voittajan. Kierroksen ottelut pelataan 3.-5.12. ja 10.-12.12. Ensimmäinen peli olisi salolaisten kotiottelu.
Häviäjä jatkaa pelejä Challenge cupissa.
Tiistaina  salolaisilla oli avauserässä pieniä vaikeuksia vastaanoton kanssa, mutta se, kuten kaikki muukin, paranivat loppua kohden. Lopulta LP Salon hyökkäysprosentti oli 49 ja kotijoukkueen 30. LP Salo otettiin torjunnalla kiinni vain kerran ja omia hyökkäysvirheitäkin tuli vain neljä.
Noora Kosonen kunnostautui aloituksissa syöttäen peräti 23 kertaa, joista 20 kahteen ensimmäiseen erään. Ässiä Kososelle merkittiin kolme.
Kaisa Jokinen oli keskellä tehokas kasaten 12/+12 neljän torjunnan ja kahdeksan hyökkäyspisteen myötä. Anu Ennok teki 13/+6 ja Dubravka Rakic 11/+7. Sini Häkkinen puolestaan oli hyvä tärkeillä hetkillä avauserässä tehden siihen 5/+5 (kaikkiaan 6/+6).
Kotijoukkueesta paras pistenainen oli vain seitsemään pisteeseen jätetty Ann-Cristin Quade.
LP Salon päävalmentaja Kari Raatikainen kehui omiensa hyökkäyspeliä.
–  Hyvä hyökkäyspeli meiltä kaikkiaan. Vastaanottomme oli aluksi hakusessa, mutta saimme sen kuntoon. Virheitä tehtiin tänään hyväksyttävä määrä. Vastustajaa taisi jännittää, meillä oli rento ote. Ei pidä väheksyä tätä voittoa, nautitaan hetki ja aletaan miettiä Eura-ottelua.
Schaffhausenin päävalmentaja Dirk Gross ei omillee kehuja antanut.
– Vetää hiljaiseksi, jota ei yleensä minulle tapahdu. Kamala peli meiltä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: