Viikonloppuna lasketaan joutsenia

JoutseniaBirdLife Suomi järjestää ensi viikonloppuna Joutsenbongaus –tapahtuman.

Osallistuakseen Joutsenbongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Joutsenbongaus ole kilpailu. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä ihmisten kiinnostusta luontoon ja samalla selvittää, kuinka paljon Suomessa on syksyllä joutsenia ja missä ne levähtävät.
Joutsenbongaus järjestettiin ensimmäisen kerran viime syksynä marraskuun alussa, ja tulokset yllättivät. Suomessa arvioitiin silloin olleen 50 000–60 000 laulujoutsenta.
– Joutsenbongaus-viikonloppuna kaikki suomalaiset voivat lisätä tietojamme kansallislintumme esiintymisestä näin loppusyksystä. Jokainen havainto on arvokas kokonaiskannan selvittämisessä, kertoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.
Joutsenhavaintojen lisäksi voi ilmoittaa paikkoja, joissa sähköverkko on riski joutsenille. Tapahtumassa yhteistyössä mukana oleva sähkönjakeluyhtiö Elenia Oy on vuosia suojellut joutsenia asentamalla sähköverkkoon lintupalloja, joita joutsenet osaavat varoa. Viime syksynä havaittuja törmäyksiä ilmoitettiin yli sadalta paikalta eri puolilta Suomea. Sähköverkkoyhtiöitä on Suomessa kaikkiaan noin 80.
Joutsenbongaus-viikonlopun havainnot voi ilmoittaa osoitteessa www.joutsenbongaus.fi tai postikortilla. Joutsenbongauksen tuloksia päivitetään BirdLife Suomen sivuille viikonlopusta lähtien.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: