LP Viesti ja Vilpas tositoimiin viikonloppuna Salohallissa

LP Viestin ja Vilppaan vahvistukset Salojokilaakson yhteispotretissa. Katarina Pilepic (vas.), Nette Peit, Anu Ennok, DJ Laster, Tim Coleman, Jamuni McNaece, PeU-Basketin pelaaja Trenton Thompson, Reggie Dillarde sekä Kayla Haneline.

Liigajoukkueiden tuoreet vahvistukset ”antavat näyttönsä” salolaisyleisölle

SJL/Jarmo Laakso

Salolaisilla koripallon ja lentopallon ystävillä on viikonloppuna hieno tilaisuus nähdä kaupungin liigajoukkueet Vilpas ja LP Viesti tositoimissa. Salohallissa pelataan perjantaina ja lauantaina koripallon Hanhivaara-turnaus ja lauantai-sunnuntaina lentopallon OP Lounaismaa -turnaus.

Samaan viikonloppuun puolivahingossa osuneet harjoitusturnaukset saatiin sovitettu Salohallin parketille seurojen hyvällä yhteistyöllä.
Hanhivaara-turnauksessa kotiyleisölle esittäytyy myös Vilppaan uusi valmentaja Ville Tuominen, joka on ollut tuttu näky Salohallissa aiemmin BC Nokian korisliigajoukkueen valmentajana.
Tuominen kehuu paluutaan Korisliigaan onnistuneeksi ratkaisuksi. Salossa on hyvä ilmapiiri ja Vilppaan organisaatiossa ympärillä on hyviä ihmisiä.
– Täällä puitteet ovat loistavat, maan parhaat ja kokeneet pelaajat näyttävät harjoituksissa hyvää esimerkkiä tekemisestä. Turnaus näyttää suuntaa mihin olemme menossa, kun vastaan asettuu liigajoukkueita, Tuominen sanoo.

Hän arvioi Vilppaan uusimpia täsmähankintoja monipuolisiksi pelaajiksi. Laitapelaaja Tim Colemania hän pitää monipuolisena ja fyysisenä pelaajana. Coleman osaa todella tehdä koreja ja on joukkueen sisällä pidetty pelaaja.
– Dj Laster on ollut minulle yllätys. Hän on suoraan yliopistosta tuleva pelaaja, joka tuo uhkaa hyökkäykseen läheltä ja kaukaa. Arvoitus sitten on, miten hän sopeutuu eurooppalaiseen pelityyliin, Tuominen miettii.

Jo varhaisessa vaiheessa kesällä varmistui Reggie Dillardin jääminen Saloon. Hän tuli alkujaan PeU-Basketin vahvistukseksi, mutta totuttiin näkemään viime kauden viimeisissä otteluissa Vilppaan paidassa. Hän osoittautui pyyteettömäksi harjoittelijaksi ja pelaajaksi.
– Jamuni McNaece on oma lukunsa. Kun hän on kentällä, ilmassa pelkkää kättä ja jalkaa. Sellainen pelaaja, jota ei ole ennen täällä nähty. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta hänellä ollut ollut hieman vaivoja, Tuominen sanoo.
McNaece on harjoituksissa esiintynyt hieman varoen, mutta omaa myös 208-senttiseksi pelaajaksi kovan ponnistuksen. Miehen pelialue onkin korin yläpuolella.

LP Viesti on muuttunut viime kaudesta melkoisesti. Valmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan joukkue on lyhyempi kuin viime kaudella, mutta ulottuvuus on jopa parempi.
Joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista kaksi tuli suoraan kotimaan liigasta ja yksi on paluumuuttaja, kun Anu Ennok palasi Euroopassa vietettyjen kausien jälkeen takaisin Saloon.

LP Kangaslasta Saloon saapuivat Viron maajoukkueen Nette Peit sekä pitkä amerikkalainen keskipelaaja Kayla Haneline. Hakkuriksi LP Viesti sai kroaattipelaaja Katarina Pilepicin.
– Uudet pelaajat ovat kovakuntoisia. Tulevathan Ennok ja Peit EM-kisoista. Haneline on mielestäni paremmassa kunnossa kuin viime vuonna Kangasalle tullessaan, Lemminkäinen iloitsee.

Ainoastaan kroaatti Pilepic on kunnoltaan vielä hieman arvoitus. Hänestä ei ole valmennusjohdon mukaan viime kausina otettu kaikkea potentiaalia irti. Pilepic on kuitenkin kovakätinen ja LP Viestin kuntokuurin jälkeen varmasti isossa roolissa joukkueen menestyksessä.
Viikonlopun turnaukset alkavat perjantaina koripallo-turnauksella ja jatkuvat lauantaiaamuna LP Viestin turnauksella. Lauantai iltapäivällä pelataan koripalloturnauksen loput ottelut ja lentopallo jatkuu sunnuntaiaamuna.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: