LP Viesti otti avausvoiton

LP Viesti torjui ja puolusti hyvin LP Vampulan hakkuria Taylor Miltonia.

LP Viesti voitti LP-Vampulan erin 3-1 (26-24, 25-12, 21-25, 25-22) tiistaina Salohallissa pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Toinen osaottelu pelataan torstaina Huittisissa ja tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva Salossa lauantaina.

Ottelun pelaajaesittelyn jälkeen näytettiin LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäiselle tehty onnitteluvideo 600:n päävalmentajana liigatasolla toimitun ottelun kunniaksi.

Ottelu oli kahdelle toisilleen jo tutun joukkueen kamppailua eikä edes toisen erän suuri piste-ero tarkoittanut vielä ottelun ratkaisua. Hävityn kolmannen erän jälkeen kotijoukkue käänsi neljännen erän ja koko ottelun itselleen oikeaan paikkaan osuneilla onnistumisilla.
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen korosti avausvoiton merkitystä kahden voiton sarjassa.
– Aika samanlainen peli kuin muutama viikko sitten. Paljon piti tehdä molempien joukkueiden töitä. Voitettiin puolustuksissa kahden erän aikana. Varsinkin Netta Laaksonen sai ensimmäisessä erässä monta kovaa puolustusta ja antoi näin joukkueelle mahdollisuuden tehdä pisteen.
Omaa aloitussyöttöä Lemminkäinen olisi halunnut kovemmaksi.
– Vastustajan keskihyökkäysten määrä kertoo meidän syötön tasosta, ei onnistuttu tänään, kun pystyivät noin paljon hyökkäämään keskeltä. Yksi illan ratkaisuista oli meidän vähäinen hyökkäysvirheiden määrä (9). Annalla oli iso rooli neljännen erän nousussa, hän piti syötön varmana ja pahana.
LP Viestin parhaana palkittu Anna Czakan nautti pudotuspelien alkamisesta.
– Huikeat pleijaripelit, oikein taisteluvoitto. LP-Vampula on yks sitkeimmistä puolustusjoukkueista ja se näkyi tänään. Saatiin tehdä kovasti töitä pisteiden eteen.
Anna kertoi valmentajan herätelleen joukkuetta hävityn kolmannen erän jälkeen.
– Neljännessä erässä Tomi sanoi aikalisällä, että eikö ole hienoa, että vastustaja pelaa ja luulen, että siinä vaiheessa jokainen meistä heräsi. Neljännen erän voitto oli todella tärkeä, jos tulee samanlaisia heikkoja hetkiä niin tiedetään että pystytään nousemaan niistä.
LP Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov piti ensimmäistä osaottelua pelinä ihan hyvänä.
– Suurimmat ongelmat meillä oli peliin lähtö ja hermostuneisuus syöttöviivalla. Syöttömme oli tänään heikko kohtamme, vaikka se on kaudella ollut aseemme. Syötössä pitää olla laatua ja ideaa.
Dobreskovin mukaan erän lopussa ei voi tehdä eilen nähtyä määrää syöttövirheitä, varsinkaan jos joukkueella oli syöttöön taktisia ideoita.
– Virheet johtuivat jännityksestä ja stressistä, koska osa pelaajista on ensimmäistä kertaa näissä peleissä. En voi olla tyytyväinen, koska nyt meidän pitää voittaa kaksi kertaa peräkkäin. Analysoimme pelin huomenna.
LP Vampulan parhaana palkittu Deyshia Lofton sanoi pelin jälkeen olevansa ylpeä joukkueensa taistelusta.
– Tosi hyvää taistelua meiltä. Toinen erä ei ollut hyvä, mutta nousimme kolmanteen. Syöttöpelimme täytyy olla tarkempaa seuraavassa pelissä.
Yksi pelin ratkaisuista oli se, että LP Viesti torjui ja puolusti LP Vampulan hakkurin Taylor Miltonin tehot normaalia pienemmiksi.

LP Viestin Nea Haatainen syöttää.

Ottelutilasto löytyy alta
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2948&ID=76&CID=118&PID=81&type=LegList

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: