LP Viesti teki tukun sopimuksia

LP Viesti hioo kuntoaan perinteisesti Kiikalan metsäisissä maisemissa.

Salonjokilaakso

LP Viestin ensi kauden joukkueen palaset lentopallon Mestaruusliigaan alkavat loksahdella paikoilleen, kun seura on tehnyt sopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät kotimaiset pelaajat Iina Andrikopoulou ja Anna Syrjälä sekä kanadalainen Beth Vinnell.

Vajaa viikko sitten seura kertoi tehneensä kolmivuotiset sopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa, joista seura toivoo saavansa tulevaisuuden aloitusseitsikon pelaajia. Kvartetissa ovat mukana salolaisille jo aiemmin tutut Arita Ternava ja Teija Vuorenmaa, loppukaudella Kuortaneelta LP Viestin siirtynyt Saana Virtanen sekä uutena pelaajana Linnea Kuusela.

LP Viestin uusi hakkuri on LP-Vampulassa kaksi edellistä kautta pelannut Iina Andrikopoulou. Suomalaisten korvaan eksoottinen sukunimi tulee kreikkalaiselta isältä, vaikka Iina onkin Harjavallasta kotoisin.
-Iina oli keväällä selkeästi meidän ykkösvaihtoehto hakkurin paikalle ja hienoa, että saatiin hänet tänne. Hän on jo muutaman vuoden ollut isossa roolissa liigassa ja tavoitteena on saada Iina eteenpäin ja kohti ulkomaan kenttiä, päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoo.
-Siirtyminen LP Viestiin tuntui oikealta päätökseltä jatkon kannalta. On kiva päästä tutustumaan Saloon ja uusiin joukkuekavereihin. Motivaatio ja tahto treenata on huipussaan, siksi on siistiä päästä tekemään yhdessä hommia ja haastamaan itseäni. Odotan saavani uusia oppeja ja toivon kehittymistä pelaajana, Iina kertoo.

LP Viestin toista liberon paitaa kantaa viime kaudella naisten 1-sarjaa pelannut Anna Syrjälä.
-Olen iloinen sopimuksestani, sillä uskon, että Salo on hyvä paikka kehittyä pelaajana. Ensi kautta odotan jo innolla ja toivonkin kovia pelejä ja hyvää tekemistä yhdessä joukkueen kanssa, Anna sanoo.

LP Viestin kolmas keskipelaaja on kaksivuotisella sopimuksella kanadalainen Beth Vinnell, joka saapuu Saloon elokuun alussa. Lemminkäinen kertoo, että Anna Czakanin ja Nea Haataisen lisäksi keskipelaajaryhmään etsittiin ja löydettiin videoiden perusteella sopiva pelaaja.
-Neuvottelut olivat helpot ja Bethillä oli kova halu tulla joukkueeseen. Uskon, että keskipelaajien kilpailutilanne tulee viemään koko kolmikkoa eteenpäin.
-Olen todella innoissani ensimmäisestä ammattilaissopimuksestani LP Viestin kanssa. Uskon, että joukkueestamme tulee hyvä ja on hienoa olla siinä mukana. Odotan myös mielenkiinnolla millaista lentopallo Suomessa on, viestittää Beth Atlantin toiselta puolen.

LP Viestin valmennusjohdon mukaan nuorisoketju Kuusela, Ternava, Virtanen ja Vuorenmaa saa vastuuta ensisijaisesti I-sarjassa pelaavassa akatemiajoukkueessa. Nelikko on sitoutunut seuran systeemiin ja pelaajat ovat ymmärtäneet, että parempi pelata isossa vastuussa ykkössarjaa kuin muutamia pelejä liigassa.

Saana Virtanen on Salon Viestin ja Raision Loimun kasvatti. Vasta 16-vuotias passari ehti viime kauden aikana pelata LP Viestin 1-sarjajoukkueessa muutaman loppukauden ottelun.

Saana kertoo tulevansa mielellään Saloon kahden Kuortaneella vietetyn kauden jälkeen.
-Kuortaneella opin paljon harjoittelusta, lajitaitojen kehittämisestä ja toki yksin asumisestakin, joka tuo hyvää pohjaa seuraaville kausille. Motivaatio samoin kuin tavoitteetkin valmennuksen, ensikauden ja tulevaisuuden suhteen ovat korkealla ja on kiva päästä pelaamaan monen ennestään tutun pelaajan kanssa.

Arita Ternava on kesäkuun puolivälissä 18 vuotta täyttävä 180-senttinen yleispelaaja/hakkuri, joka päättyneen kauden 1-sarjassa oli koko sarjan pistepörssissä kuudes, tehot 14,6 pistettä ottelua kohti. Mestaruusliigassa Arita oli mukana 19 ottelussa.

Teija Vuorenmaa on vastikään 18 vuotta täyttänyt 182 cm pitkä yleispelaaja. Hän pelasi jo viime kaudella LP Viestin joukkueissa: 1-sarjassa hän oli koko sarjan pistepörssin nelonen, pisteitä 14,1 ottelua kohti. Vammalan Lentopallon kasvatti oli myös mukana kahdessa Mestaruusliigan ottelussa.

Linnea Kuusela on LP Viestille kokonaan uusi pelaaja: viime kaudella hän pelasi Mestaruusliigassa Kuortaneen joukkueessa kymmenessä ottelussa tehoin 7,3 pistettä per peli, 1-sarjassa yleispelaajan lukemat olivat 13,9 pistettä ottelua kohti.

LP Viestin joukkue kokoontuu totutusti harjoittelukauden alkupuolella Kiikalassa ulkoilun merkeissä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: