Vilppaan yleisurheiluleirit vauhdissa

Wilma Rauhaniemi, Greta Aarnio, Akseli Änäkkälä, Isto Järvinen, Ahti Ukura, Neea Lunden ja Elsa Kaarlola sekä leirin valmentajat ja ohjaajat Aarni Eijs ja Sofia Piispa viihtyvät Salon Urheilupuistossa.

Martina Vara

Salon Vilpas aloitti koululaisten kesäloman viiden päivän mittaisella päiväleirillä Salon yleisurheilukentällä. Kesäleiri on tarkoitettu 7-11-vuotiaille lapsille eikä aiempaa yleisurheilutaustaa tarvita. Leirejä järjestetään kaksi kesäkuun ensimmäisillä viikoilla.

Vilppaan omat yleisurheiluvalmentajat ja -ohjaajat Minna Lamminen, Maija Haartela-Vuori, Sofia Piispa sekä Aarni Eijs ovat saaneet avukseen leirille vetäjiksi seuran nuorisovalmennusryhmään kuuluvia urheilijoita.

Salon lukiota käyvä Sofia Piispa (17) aloitti aikanaan viisivuotiaana isänsä innoittamana yleisurheilun.
-Lajina oli kestävyysjuoksu, niin kuin isälläkin. Pelasin myös lentopalloa kuudennelle luokalle asti, Sofia kertoo.

Vilppaan kesäleirillä ehtii välillä tekemään kärrynpyöriäkin. Selkä kuvaan päin Emma Tiainen (8), kärrynpyörää tekemässä Eedla Höglund (7).

Leirin lisäksi Sofia on kesätöissä Salon Torikaffessa ja kesä kuluu myös omien treenien ja kisojen merkeissä.

Sofian tavoin leirin ohjaajiin kuuluva Iina Lokisto (14) auttaa leirillä erilaisissa asioissa. Iina innostui yleisurheilusta pikkusiskon kautta.
-Myös äiti on harrastanut nuorena yleisurheilua. Ehdin treenien lisäksi myös soittaa huilua Salon musiikkiopistossa.

Iinan mielestä kivointa yleisurheilussa on uudet kaverit mutta myös se, että huomaa oman kuntonsa paranevan.
-Omia lempilajejani ovat seipään heitto ja lyhyen matkan juoksu.

Kolmatta kertaa leirillä mukana oleva Neea Lunden (10) kertoo lempilajikseen korkeus- tai pituushypyn.
-Harrastan myös telinevoimistelua sekä sukellusta, Neea kertoo.

Elsa Kaarlola (9) kertoo tulleensa leirille, koska rakastaa urheilua. Hän näkisi itsensä vielä kovan tason kilpailijana tulevaisuudessa joko pitkän matkan juoksussa tai pituushypyssä.
-Käyn myös pelaamassa lentopalloa ja soitan pianoa.

Vilppaan yleisurheilulla menee tällä hetkellä hyvin ja harrastajamäärä on tasaisessa kasvussa. Seuran oma kärkiurheilija Wilma Murto on tällä hetkellä Suomen paras naisseiväshyppääjä. Minna Lamminen kertoo, että seuran pääpaino on lasten ja nuorten yleisurheilussa mutta mukana on myös aikuisiän kynnyksellä harjoittelevia urheilijoita.
-Yleisurheilukoulussa opetellaan eri yleisurheilulajeja. Juoksemaan, hyppäämään ja heittämään pääsee monipuolisesti. Ikäryhmästä riippuen ohjelmassa on myös liikunnallisia leikkejä. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä harjoitusryhmän vetäjään ja menemällä mukaan harjoituksiin. Seuran nettisivuilta löytyy lisätietoja.

Salon urheilupuiston uusittu urheilukenttä on tullut tarpeeseen. Leuto talvi mahdollisti harjoittelun osin myös ulkona.
-Toisinaan yleisurheilijoiden hallivuoroja joudutaan perumaan tapahtumien ja pelien takia. Ajoittain myös Salohallin Ilmarin suoralla on ahdasta kun seuran nuoret aikuiset urheilijat harjoittelevat samaan aikaan.

Seurassa vallitsee hyvä yhteishenki. Pienenä haasteena on tosin löytää tarpeeksi ohjaajia toimintaan. Poikkeustilasta huolimatta Vilppaassa odotetaan jännittyneenä käynnistyvää yleisurheilukesää. Hallikausi ehti jo näyttää että seuran urheilijat ovat hyvässä vauhdissa matkalla uudelle tasolle.

Elsa Kaarlola (vas.) ja Neea Lunden vauhdissa.

Salon urheilupuistossa yleisurheillaan kilpaa seuraavan kerran 15. kesäkuuta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: