LP Viesti voitti ensimmäisessä välierässä OrPon 3-0

OrPon Janisa Johnson oli yllättää kovalla hyökkäyksellään LP Viestin toisessa erässä.

LP Viesti voitti naisten lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussaan OrPon 3-0 (25-13, 31-29, 25-18).
Palloilun superlauantai alkoi Salossa Vilppaan voitolla Korisliigassa, ja samalla joukkue varmisti runkosarjan voiton. LP Viesti tarjosi hekumallisen päivän iltalöylyt ottamalla ensimmäisen kiinnityksen finaaliin. Finaaliin selviää neljällä voitolla.
Avauserä on LP Viestin näytöstä. Joukkue otti Viktoriia Tuchashvilin väkevillä syötöillä heti johdon 6-0, ja vei erän helposti 25-13. Kotijoukkue tuli erittäin vahvasti etenkin vasemmalta: joukkueen 14:stä hyökkäyspisteestä kahdeksan tehtiin nelospaikalta. Lisäksi LP Viesti kirjasi peräti kuusi ässäsyöttöä.
Toinen erä alkoi tasaisemmin tilanteeseen 6-6. Sen jälkeen LP Viesti hyppäsi rattiin ja piti parin kolmen pisteen keulaa, kunnes rohkeasti hyökännyt OrPo tuli takaa ohi 21-22-johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin kaksi ottelupalloa, mutta ei kyennyt niitä hoitamaan. OrPo sai jatkopalloilla jo viisi eräpalloa, mutta LP Viesti vei värikkään erän lopulta 31-29.
Kolmas erä paikoin toisintoa ensimmäisestä. OrPo pelasi omalla tasollaan vain hetkittäin, kun taas LP Viesti teki rutiinipisteitä ja iloitsi erävoittoon 25-18.
LP Viesti laitahyökkääjän Ronja Heikkiniemen mukaan ottelun toinen erä näytti välieräsarjan kovuuden.
– Tiedettiin että Orpo on väsyneempi kuin me, mutta toisaalta heillä oli parempi pelituntuma. Jos pudotetaan tehoa, niin kaveri vastaa kyllä. Kolmannessa erässä saatiin omaan peliin aggressiivisuus takaisin.
Valmentaja Tomi Lemminkäinen oli tyytyväinen voittoon.
– Ensimmäinen erä pelattiin tosi hyvin, toisessa erässä oma taso hieman heikkeni. Se oli vähän sellaista pelailtua ja luultiin, että sieltä se erä tulee. Hiltsu pelasti meidät yhdessä eräpallossa ottamassa kolme puolustusta samassa pallossa. Saatiin myös Johnson kiinni ensimmäistä kertaa koko ottelussa heidän eräpallossaan.
Joukkueet kohtaavat toistamiseen heti huomenna sunnuntaina Orivedellä. Seuraava LP Viestin kotiottelu Salohallissa isketään tiistaina.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: