LP Viestille kymmenes Suomen mestaruus

LP Viesti ja perinteinen mestaruustuuletus.

LP Viesti on naisten lentopallon Suomen mestari 2021.
LP Viesti otti jo historian kymmenennen mestaruutensa kukistamalla Pölkky Kuusamon finaalisarjassa otteluvoitoin 2-0.
Ratkaiseva toinen loppuottelu päättyi perjantaina Kuusamossa LP Viestin vierasvoittoon erin 0-3 (13-25, 20-25, 23-25).

Lentopalloliitto oli laskenut tiedotteessaan, että LP Viesti nousi mestaruudellaan kaikkien aikojen mitalitaulukon kärkeen 10 kullalla, 6 hopealla ja 1 pronssilla. Mestaruus oli salolaisille toinen perättäinen ja kymmenes viimeiseen kahteentoista kauteen, kun mitalit on jaettu.
Pölkky Kuusamolle hopea oli seurahistorian paras saavutus ja toinen SM-mitali. 2019 seura saavutti SM-pronssia.
LP Viestin mestarijoukkueesta Noora Kososelle mestaruus oli jo kuudes, Viktoriia Tuchashvilille viides, Anna Czakanille kolmas ja Netta Laaksoselle toinen. Muut juhlivat nyt pelaajista ensimmäistä mestaruuttaan.
Tomi Lemminkäiselle kulta oli päävalmentajana kuudes, mutta Lemminkäinen on ollut mukana erinäisissä tehtävissä kaikissa kymmenessä mestaruudessa.
– Tyytyväinen olen oman joukkueen menestykseen. Lokakuussa ei moni uskonut, että olisimme finaaleissa hävittyämme Pölkylle, Kangasalle ja LiigaPlokille 3-0.
Lemminkäisen mukaan joukkue otti kauden mittaa ison kehitysaskeleen.
– Tuchashvilillä, Czakanilla ja Kososella on kokemusta ja he tietävät milloin pitää pelata hyvin. Nooran tasonnosto pudotuspeleihin oli ratkaisevaa. Tyytyväinen olen myös Iinan, Netan ja Neean eteen päin menoon talven aikana. Siebring oli alkukaudesta usein kesken erän penkillä, mutta loppukaudesta yksi liigan parhaimpia pelaajia. Joukkue oli kokonaisuutena erittäin sitoutunut.
Noora Kosonen iloitsi voitosta ja mestaruudesta ennen pitkän kotimatkan alkamista.
– Paransimme kauden mittaan omaa peliämme. Kangasala joutui jäämään pois välierissä, mutta mestaruus on aina mestaruus.
Kuusamolaisten päävalmentaja Tuomas Alatalo onnitteli LP Viestiä.
– Salolle onnittelut. Huonolle emme todellakaan hävinneet. Heiltä hieno tasonnosto edellisestä pelistä tähän päiväiseen. Harmittaa ettemme pystyneet tämän enempää laittamaan kampoihin, emmekä ottamaan kolmatta erää vaikka siinä olikin meillä saumaa.
– Koko lentopalloväkeä täytyy kiittää tästä haastavasta vuodesta. Vaikka tämä Kangasalan harmittava tapaus sattui niin hienoa, että saatiin kausi pelattua loppuun asti. Sekin on saavutus sinänsä.

LP Viestin Suomen mestarit 2021.
Viktoriia Tuchashvili, Anniek Siebring, Noora Kosonen, Anna Syrjälä, Netta Laaksonen, Anna Czakan, Arita Ternava. Iina Andrikopoulou, Teija Vuorenmaa, M´kaela White, Saana Virtanen, Nea Haatainen, Linnea Kuusela. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, valmentaja Janne Harju, fysiikkavalmentaja Ville Salmi, tilastot Petri Virtanen, huoltaja Auno Lindh.

Myös illan uutisten urheiluosuudet huomioivat LP Viestin mestaruuden ja viime vuosien hienon menestyksen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: