Lux Finlandia valaisee Uskelan kirkon – Katso video

Valot, äänet ja kuvat luovat juhlan tuntua Uskelan kirkonmäellä itsenäisyyspäivän aikaan.

Valot, äänet ja kuvat luovat juhlan tuntua Uskelan kirkonmäellä itsenäisyyspäivän aikaan.

Lauantaina klo 17 avattu Lux Finlandia -tapahtuman valo- ja äänitaideteos valaisee kirkon julkisivun ja tornin videoprojektoreilla, joiden luomat värit tanssivat kirkon kiviseinillä Sibeliuksen Finlandian tahdissa.

Vajaan kymmenen minuutin esitys on nähtävillä aamuin illoin lauantai-illasta tiistai-iltaan asti. Muuten kirkko on valaistu sinivalkoisin värein.

Väreillä leikitellään myös sisällä kirkossa, jossa on nähtävillä valokuvia asehuoneen puoleiselle seinälle heijastettuina. Luontokuvat ovat Kai Fagerströmin, Martti Santakarin ja Ari Oinaksen ottamia.

Valotaideteoksesta vastaavat Markus Kuisma ja Waltteri Wahlroos, joiden kanssa Lux Finlandiaa ovat olleet tekemässä Jonatan Hollmen, Marko Korpela ja Pyry Autio.

Vajaan kymmenen minuutin valo- ja äänitaideteos esitetään tasatunnein ja puolelta lauantaina klo 17–21.30 sekä sunnuntaista tiistaihin aamuisin klo 8–9.30 ja illan pimennettyä klo 16–21.30.

Kirkko on avoinna tapahtumapäivinä klo 17–22.

Uskelan kirkon seimi.

Tapahtuman yhteydessä Uskelan kirkossa on myytävänä kirkkojen kynttilänpätkistä valettuja kynttilöitä, Suomen Lähetysseuran joulukortteja ja Opettajien lähetysliiton seinäkalentereita.

Kirkossa on myös mahdollisuus antaa lahjansa Suomen Lähetysseuran joulukeräykseen, jolla autetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia eri puolilla maailmaa.

Ostoksensa ja lahjoituksensa voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla.

Salon seurakunnan järjestämää tapahtumaa tukevat Salon kaupunki ja OP Lounaismaa.

Tapahtumaan suunnitellut Valon rukoushetket ja joululaulutuokiot on peruutettu tiukentuneiden rajoitusten vuoksi.

Seurakunta muistuttaa tapahtumaa seuraavia turvaväleistä ja maskisuosituksesta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: