Itsenäisyyspäivän vietto alkoi Salossa

Veteraanien edustaja Ilmari Koppinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto laskivat seppeleen sankarihautausmaan muistomerkille.

Itsenäisyyspäivän vietto alkoi Salossa seppeleenlaskulla Uskelan kirkonmäellä ja eri alueilla.

Muutoin Salon kaupunki, seurakunta ja kansalaisjärjestöt juhlistavat itsenäisyyspäivää tänä vuonna virtuaalisesti eikä Salon alueen pääjuhlaa tai alueiden omia juhlia järjestä.

Salon itsenäisyyspäivän viettoa varten tehty juhlakooste on katsottavissa kaupungin YouTube–kanavalla itsenäisyyspäivänä aamusta alkaen.

Juhlakoosteessa on muun muassa Salon musiikkiopiston oppilaiden musiikkiesityksiä, Anne Saarisen ja Päivikki Franckin runonlausuntaa, Salon kansalaisopiston oppilaiden tanssiesitys sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juhani Nummentalon itsenäisyyspäivän tervehdys.

Sanajumalanpalvelus Uskelan kirkosta striimataan ja on nähtävissä Salon seurakunnan YouTube-kanavalla. Jumalanpalveluksen toimittaa Timo Hukka, kanttoreina ovat Kaisa Suutela-Kuisma ja Samuli Takkula. Musiikissa ovat mukana Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen, laulu, sekä Henni Isojunno, piano.

Itsenäisyyspäivän ajan Valo- ja äänitaideteoksessa Uskelan kirkon julkisivu ja torni valaistaan videoprojektoreilla ja värit tanssivat kivisillä seinillä Sibeliuksen Finlandian tahdissa. Vajaan kymmenen minuutin esitys on nähtävillä pimeään aikaan tasalta ja puolelta. Muuten kirkko on valaistu sinivalkoisin värein. Väreillä leikitellään myös sisällä kirkossa. Asehuoneen puoleiselle seinälle heijastetaan Kai Fagerströmin, Martti Santakarin ja Ari Oinaksen valokuvia Suomen luonnosta.

Kynttilät palavat sankarihaudoilla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: