Maksuton Paikku kuljettaa kesällä salolaisia ja turisteja

Vuokko Leposaari käyttää Paikkua monta kertaa viikossa.
Pirkko-Liisa Jobe on käynyt muun muassa Mathildedalissa Paikun maksuttomuuden houkuttelemana.

Salon seudun joukkoliikenne Paikku tarjoaa ilmaisia linja-autokyytejä heinäkuun lopulle asti.

Järjestely on nyt käytössä toisena kesänä peräkkäin. Kaupungin liikennesuunnittelun virkailija Tanja Ahola kertoo, että poliitikot toivoivat ensimmäisen kesän kokeilulle jatkoa.
-Maksuttomuus on tapa markkinoida Paikkua ja tehdä sitä tunnetuksi koko nykyisen Salon alueen asukkaille, sillä kyselyissä on selvinnyt, että Paikku on edelleen suhteellisen tuntematon.

Aholan mukaan joukkoliikenne kaipaa maksuttomuuden kaltaista markkinointitapaa, sillä Salon alueella liikutaan edelleen paljon henkilöautoilla. Viime kesänä maksuttomuus nelinkertaisti kesän matkustajamäärät.
-Tässä vaiheessa näyttää jo siltä, että viime kesän menestys saa jatkoa, sillä mittarit näyttävät samankaltaisia lukemia.

Paikun maksuttomuus kesällä ei ole vielä vakiintunut järjestely, kokeilun kanssa mennään vuosi kerrallaan. Kaikissa Paikun busseissa on QR-koodilla toimiva kysely bussien käyttäjille.

Viime vuonna bussimatkustajat kävivät paljon kesäretkillä Paikun avulla. Uimarannoilla, mustikkametsiköissä ja jotkut sellaiset henkilöt, jotka olivat muuttaneet kaupungin sisällä, kävivät katsastamassa vanhoja kotipaikkojaan. Kesäkahviloissa ja kotiseutumuseoissa käytiin myös.

Pirkko-Liisa Jobe Märynummelta kertoo, että Paikun maksuttomuus on hänen mielestään mahtava juttu.
-Itse ajaessa ei tule katsottua maisemia ja siksi bussilla matkustaminen on mukavaa, kun voi keskittyä maisemiin ja vain nauttia istuskelemisesta.

Jobe on viime kesänä reissannut katsomassa Mathildedalia, Lahnajärveä ja Kokkilaa.
-Kokkilassa on meri ja lossi ja siellä on mukava istuskella. Mathildedal on hieno paikka ja siellä menee päivä katsellessa.

Salon linja-autoasemalla tehdyn kyselyn perusteella voi sanoa, että Paikun maksuttomuuteen suhtaudutaan hyvin positiivisesti ja jotkut jopa vitsailevat, että ulkopaikkakuntalaiset ovat kateellisia.

Vuokko Leposaari Perniöstä kertoo, että hän käyttää Paikkua päivittäisten asioiden hoitoon.
-Paikulla pääsee Salon keskustan isoihin kauppoihin. Melko tuore perniöläinen kertoo, että kesäreissuihin hän ei ole Paikkua käyttänyt, koska ei tunne vielä paljon paikkakuntalaisia ja yksin ei tule lähdettyä mihinkään kesäreissuille.

Mathildedaliin tekisi kuitenkin mieli, sillä siellä odottavat alpakat ja muut.

Kirsi Uusitalo

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: