Marko Vihiniemestä Vilppaan toiminnanjohtaja

Kuva Marko (tj)Marko Vihiniemi (28) on nimitetty Salon Vilpas Koripallo ry:n toiminnanjohtajaksi.
Vihiniemi on koulutukseltaan tradenomi ja seuran oma kasvatti. Toiminnanjohtajan tehtävä on uusi Vilppaan koripallotoiminnassa.
Toiminnanjohtajan päätehtävä on seuran toiminnan ohjaaminen ja hallinnointi. Toimenkuvaan kuuluu talouden ylläpito, ulkoinen ja sisäinen viestintä sekä yhteistyö eri sidosryhmien kanssa.
– Haluamme tällä osoittaa että toimintamme on entistäkin ammatillisempaa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Sakke Ojala.
Marko on junioripäällikkönä toimiessaan osoittanut tehtävään pätevyytensä, joten emme nähneet aiheelliseksi etsiä toiminnanjohtajaa muualta, jatkaa Ojala.
28-vuotias Vihiniemi on toiminut seuran junioripäällikkönä vuodesta 2011. Junioritoiminnasta vastaaminen kuuluu jatkossakin Vihiniemen tehtäviin. Jari Laurila jatkaa seuran myyntijohtajana ja Tommi Sainio seurasihteerinä. Toimenkuvamuutosten myötä seurasihteerin tehtäviin kuuluu jatkossa myös salivuoroista vastaaminen.
Uuden toiminnanjohtajan kaudella Vilpas tulee jatkamaan sitä koripallokulttuurin kehittämistä, joka on luotu Saloon pitkäjänteisellä seuratoiminnalla.
– Haluamme vahvistaa Varsinais-suomen suurimman koripalloseuran asemaa määrätietoisesti, kasvattamalla junioritoimintaa ja luomalla puitteet edustusjoukkueen menestymiselle Korisliigassa. Salon kaupungin ja sidosryhmiemme haastavasta tilanteesta huolimatta olemme pystyneet kasvattamaan koripallon suosiota kaupungissa.
Vilpas on noussut kasvavassa palloilulajissa Varsinais-Suomen suurimmaksi seuraksi. Harrastajamäärät ovat lisääntyneet neljänneksellä viimeisen kolmen vuoden aikana ja nyt seura liikuttaa jo 500 salolaista viikoittain. Edustusjoukkue on vakiinnuttanut paikkansa korisliigassa ja pystynyt vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta keräämään vuosittain liigaparketeille vaadittavan pelaajabudjetin.
– Kaikki tämä on perua siitä pitkäjänteisestä vuosien työstä, jota Vilppaassa on tehty salolaisen urheilun eteen. Salon kaupungissa vallitsevat koripallon harrastamiseen hyvät olosuhteet ja salivuorojen maksuttomuus on yksi elinehdoista seuratoiminnan elinvoimaisuudelle ja kasvulle, Marko Vihiniemi taustoittaa seuran hyvää tilannetta.
Vilppaan sidosryhmätoimintaa tullaan kehittämään ja yhteiskuntavastuullisuus säilyy pääteemana.
Kasvusta ja toiminnan laajentumisesta huolimatta Vilppaassa ei haluta jäädä lepäämään laakereilla ja tuudittautua nykyiseen tilanteeseen.
– Junioritoiminnan pitää kasvaa ja kehittyä, jotta pystymme jatkossa nostamaan omia junioreita useammin liigaryhmään sekä tarjoamaan yhä useammalle lapselle ja nuorelle liikunnallisia elämyksiä.
– Edustusjoukkueemme on salolaisen palloilun lippulaiva ja haluamme jatkossa nähdä joukkueen pelaavan voittavaa korista pääsarjassa. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi seuratoiminnan tulee uudistua ja kehittyä määrätietoisesti.
– Sidosryhmäyhteistyötä ja viestintää kehitetään, niin että seuran ja yhteistyökumppaneiden yhteiskuntavastuu tulee toteutumaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä salolaisen koripalloilun että sidosryhmien tavoitteiden näkökulmasta, Vihiniemi lupaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: