Marraskuu on Salossa kulttuurihyvinvoinnin teemakuukausi

Salon kaupungin kulttuurituottajien Sini Lundgrénin ja Suvi Aarnion mukaan marraskuu on mitä parhain kuukausi kiinnittää huomiota omaan ja läheisten hyvinvointiin.

-Kulttuuri ja hyvinvointi kulkevat vahvasti käsi kädessä – tänään, tässä kuussa ja tulevaisuudessa.
Näin kirjoittavat kaupungin kulttuurituottajat Suvi Aarnio ja Sini Lundgrén, jotka ovat koonneet tiedotteeseen marraskuun salolaisia kulttuuriaktiviteetteja. Marraskuu on heidän mukaansa mitä parhain kuukausi kiinnittää huomiota omaan ja läheisten hyvinvointiin sekä pitää yllä vireyttä kaikin mahdollisin konstein.
-Paketoimmekin vuosittain kuun kulttuuritarjonnan teemakuukaudeksi, joka tulvii tilaisuuksia ihmetellä ja nauraa, tutkia ja tarkastella, riemuita ja rauhoittua, oppia ja ymmärtää, yhdessä tuumin ja omin nokin.

Kuukauden ohjelma löytyy kootusti Kulttuurihyvinvoinnin marraskuu -sivuilta. Teemakuukauteen osallistuu laaja joukko salolaisia taide- ja kulttuurikentän toimijoita.

Kuukauden menovinkeissä kulttuuria tarkastellaan lavealla siveltimellä.

Sen alle mahtuvat niin ikivihreät iskelmätanssit kuin videotaideteokset, kuutamouinnit Vesa-Matti Loirin tahtiin ja tähtinäytökset, klassikkoteatteriesitykset ja sukututkimus, kädentaitokurssit ja keskustelutilaisuudet.
-Ohjelmistossa on tarjolla myös teemaa eri näkökulmista käsitteleviä sisältöjä kuten vaikkapa työhyvinvoinnilla kutkutteleva Hyvä pomo -komedia, Hassujen haahkojen sairaalamaailmaan sijoittuva hupailuesitys Salon Teatterilla sekä Seela Sellan tähdittämä, omaa tietä vanhustentalossa kulkevasta Klaarasta kertova vierailuesitys Kauan kukkineet omenapuut teatteri Provinssilla.

Kulttuuri osa arkea ja hyvää elämää

Oikeus osallistua taiteisiin ja kulttuuriin, kehittää itseään ja yhteisöään niiden avulla sekä mahdollisuus ilmaista itseään vapaasti ovat ihmisen kulttuurisia perusoikeuksia.
-Marraskuussa Salon hoivakodeissa jatkuu yhteisömuusikko Anna-Maaria Varosen Musiikilla muistoihin -kiertue. Musiikkivierailujen myötä kymmenessä hoivakodissa toteutuu yhteistuokioita musiikin äärellä sekä mahdollisuuksien mukaan myös huonemusisointia. Elävä musiikki luo iloa, virkistää ja rentouttaa, tarjoten samalla taide-elämyksen.

Salon koulujen kuudensille luokille tarjottavista konserttielämyksistä suuri osa osuu tänä vuonna sopivasti marraskuulle.
-Kansanmusiikkiyhtye Tallari tuo kaustislaista viulismia sekä paikallista pelimanniperinnettä koululaisten koettavaksi kulttuuritila Näkkärissä ja Halikon liikuntahallilla pidettävissä kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulaan kuuluvissa konsertteissa.

Samalla pohditaan aineetonta kulttuuriperintöä, ihmisten arjessa ja juhlassa elävää perinnettä. Mitä kaikkea se on ja miten se nuorten arjessakin näkyy?

Salon kaupungin kulttuurituottajien mukaan taide ja kulttuuri kytkeytyvät osaksi yhteiskuntaa ja ihmiselämää monin eri tavoin – yhtäältä ne ovat elintärkeä hyvinvoinnin lähde ja harrastus, toisille taas ammatti ja työ.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: