Microsoft lopettaa toimintonsa Salossa

Microsoftin lähettämän tiedotteen mukaan yhtiö on aloittamassa asiaa koskevat yt-neuvottelut.
– Salon kannalta tänään julkaistut tiedot ovat erittäin dramaattisia. Jos Microsoftin suunnitelmat toteutuvat, Salossa päättyy yksi maamme menestyksekkäimmistä teollisuustarinoista, kaupunginjohtaja Antti Rantakokko kertoo.
– Tällä uudella iskulla on valtava vaikutus koko yhteisöllemme, joka on elänyt mukana tässä teollisessa tarinassa. Erityisesti tämä on inhimillinen tragedia jokaiselle työpaikkansa menettävälle ja heidän läheisilleen, Rantakokko pahoittelee.
– Meillä on olemassa valmis ja jo kertaalleen testattu toimintamalli, jota olemme jatkuvasti kehittäneet niin toimintaympäristöämme kuin muiden toimijoiden vastaavissa tilanteissa tehtyjä toimenpiteitä analysoimalla. Tätä mallia lähdemme nyt soveltamaan tähän uuteen tilanteeseen, Rantakokko jatkaa.
Mallissa on kolme pääpolkua: ensimmäisenä koulutus ja työllistyminen sen kautta, toisena yrittäjyys ja kolmantena uudelleen työllistyminen suoraan. Erityinen huomio tullaan kiinnittämään työttömäksi jäävien tiimien huippuosaamisen tunnistamiseen ja tämän osaamisen markkinointiin erilaisten verkostojen kautta. Yksittäisten osaajien lisäksi Salossa tulee todennäköisesti tarjolle kokonaisia kehitystiimejä, jotka ovat loistava mahdollisuus uudelle yritystoiminnalle.
–    Salosta vapautuva maailmanluokan huippuosaaminen matkapuhelinten tuotekehityksessä on hyödynnettävissä lukuisilla eri aloilla, kuten kulutuselektroniikassa, älykkäässä liikenne- ja autoteollisuudessa, terveysteknologiassa tai vaikkapa esineiden internetissä. Syvä kokemus muun muassa tuotesuunnittelusta, ohjelmisto- ja laitteistosuunnittelusta, mekaniikkasuunnittelusta, integroinnista ja testauksesta, tuotteistamisesta, projektihallinnasta sekä tuotannon ja IT-järjestelmien suunnittelusta on luonut ainutlaatuisen osaamisen mikä tulee kiinnostamaan yrityksiä maailmanlaajuisesti. Osaamisen lisäksi Salolla on laaja ICT-teollisuutta tukeva alihankintayritysten verkosto, erinomainen sijainti sekä loistavat sijoittumispalvelut, muistuttaa kaupunginjohtaja Rantakokko.
Salon kaupunki on ollut illan aikana yhteydessä työ- ja elinkeinoministeriöön sekä Varsinais-Suomen TE-toimistoon ja ELY-keskukseen. Valtio on jo ilmoittanut varautuvansa toimenpiteisiin Salossa lisäbudjetissa syksyllä 2015. Salon kaupunki pitää välttämättömänä, että äkillisen rakennemuutoksen statuksen voimassaoloa jatketaan vähintään kolme vuotta.
Microsoft on ilmoittanut tarjoavansa työttömäksi jääville erilaisia tukipaketteja. Salon kaupungin, valtion ja Microsoftin yhteinen toimenpiteiden koordinointi aloitetaan välittömästi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: