Ministeri Lindström: Salossa syntyy uutta liiketoimintaa ja työtä

Työministeri Jari Lindström on tänään tutustunut Salon työllisyystilanteeseen ja yrityskenttään.

Ministeri Lindström tapasi kaupunginjohtaja Lauri Innan ja muita kaupungin edustajia. Hänelle esiteltiin tuloksia vuosien 2009–2017 aikana toteutetuista toimenpiteistä, joilla on vastattu elinkeinoelämän äkilliseen rakennemuutokseen. Lisäksi esillä oli Salon nykytilanne erityisesti työllisyyden ja elinkeinoelämän näkökulmasta.

– On hienoa nähdä, miten Salo on selviytynyt yhdeksän vuoden mittaisesta rajusta rakennemuutoksesta. Nokian ja Microsoftin vetäytyminen alueelta käynnisti Salon yrityskannan ja elinkeinorakenteen monipuolistumisen. Tilanne näyttää tänään jo valoisammalta, sanoo työministeri Lindström.

Ministeri tutustui vierailullaan salolaisiin yrityksiin Astrum-keskuksessa ja Salo IoT Campuksella. Salo IoT Campuksesta on rakentumassa teollisen internetin osaamisyhteisö, jossa tällä hetkellä toimii jo 50 eri kehitysvaiheessa olevaa yritystä sekä kampukselle juuri muuttanut Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste.

– Iot Campuksen perustaminen on paikallisilta rohkea avaus. Campus-alusta yhdistää yritykset ja opiskelijat ja jalostaa Salon digiosaamisen uudelle tasolle. Täällä syntyy uutta liiketoimintaa ja työtä, ministeri Lindström iloitsee.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: