Mustion Linnan kesäteatterissa iloinen tapaaminen

Provinssin tulkinta suositusta näytelmästä on suorastaan hulvaton. Kuva: Hannes Suominen

Mustion Linnan kesäteatterissa pyörii kesän ajan komedia kahden pariskunnan illallisesta.

Joku voisi miettiä, mitä hauskaa siitä saa irti, mutta turhaan.

Gilles Dyrekin käsikirjoitus on edelleen mainio, teatteri Provinssin tulkinta suositusta kappaleesta suorastaan hulvaton. Provinssiperheen oma ohjaaja Hannes Suominen on saanut lavalle rooleihinsa istuvan nelikon, jolla riittää taitoa ja uskallusta rakastaa ja riidellä kesäteatterin näyttämöllä sata lasissa.

Näyttelijäpariskunta Risto Kaskilahti ja Sari Puumalainen on ottanut Mustiolta itselleen vauhdikkaan romanttisen kesätyön.

Voi olla, että yli kolmekymmenvuotinen yhdessäolo helpottaa kymmeniä pussailukohtauksia. Teinien olisi moista mahdotonta katsoa, aikuista miestä Kaskilahden roolihahmon seuraaminen alkaa väkisinkin naurattamaan.

Sari Puumalainen on omia häitään suunnittelevana nuorikkona sympaattisen empaattinen illan emäntä, joka antaisi paidankin päältään auttaakseen vieraansa sopeutumista uuteen kotimaahansa.

Illalliselle saapuneiden Hannamaija Nikanderin ja Joonas Suomisen roolihahmot olivat kehittäneet tulomatkalla kunnon riidan, jonka selvittely kyläilyn aikana luo hyvän pohjan väärinkäsityksille, joita sitten riittääkin.

Jos illan isäntäväki vetää näyttämöllä hempeilynsä ihanasti överiksi, Nikander ja Suominen saavat käyttää laajaa ilmeiden, eleiden ja äänensävyjen skaalaa näytelläkseen hyväntuulisia vieraita kesken mehevän riidan.
Ja sen he tekevät tuttuun tapaansa taitavasti eläytyen.

Vaimoni on toista maata -näytelmän jokaisessa roolihahmossa on jotain tuttua; ehkä sellaista jonka voi nähdä vaikka peilistä sopivana hetkenä.

Vaikka istuin melkein takarivillä, tuntui kuin olisin istunut pariskunnan olohuoneessa ylimääräisenä vieraana: välillä olo oli hiukan kiusaantunut, mutta oikeasti taisin nauraa esityksen aikana ääneen enemmän kuin koko kesän aikana.

En tosin laskenut.

Lisähauskuutta Provinssin kesäisiin komedioihin ja farsseihin tuo aina sen seuraaminen, kuinka hyvin näyttelijöiden pokka pitää vastanäyttelijän vauhdikasta menoa seuratessa.

Niin tälläkin kerralla.

Esityksiä 31.7. saakka.

Vaimoni on toista maata, Mustion Linnan kesäteatteri
Käsikirjoitus: Gilles Dyrek
Suomennos: Reita Lounatvuori
Ohjaus: Hannes Suominen
Lavastu: Niina Suvitie
Rooleissa: Risto Kaskilahti, Hannamaija Nikander, Sari Puumalainen, Joonas Suominen

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: