Muutoksia koronarokotusjärjestelyihin Salossa – myös kolmas rokote ilman ajanvarausta

Salon kaupunki kertoo lähettämässään tiedotteessaan, että 20.1. alkaen on mahdollista saada myös kolmas koronarokotus ilman ajanvarausta.

Kolmannen koronarokotuksen saavat kaikki 18 vuotta täyttäneet.

Alle 18-vuotiaista ainoastaan 12-17-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset saavat kolmannen rokotusannoksen.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

18-59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Koronarokotuspisteen aukioloajat muuttuvat helmikuussa

Tammikuun loppuun asti Saktan koronarokotuspiste (Karjalankatu 2-6) on avoinna joka päivä seuraavasti:

 • ma klo 8-19
 • ti klo 8-19
 • ke klo 8-19
 • to klo 8-19
 • pe klo 8-14
 • la klo 9-16
 • su klo 9-16

Helmikuun alusta lähtien aukioloajat ovat seuraavat:

 • ma klo 8-19
 • ti klo 8-15
 • ke klo 8-19
 • to klo 8-15
 • pe klo 8-14

5-11-vuotiaat

5-11-vuotiaiden ensimmäinen ja toinen rokoteannos annetaan vain ajanvarauksella. Rokotusten annosväli on 6 viikkoa.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus. Kirjallinen suostumus annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lupalomakkeella ”Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle”. Suostumuslomakkeena voidaan käyttää myös vapaamuotoista suostumusta, jossa on molempien huoltajien allekirjoitus.

Lomake tai vapaamuotoinen suostumus tuodaan tulostettuna ja allekirjoitettuna mukaan rokotukseen. Saktan rokotuspisteellä suostumuksen voi antaa myös suullisesti paikan päällä, jos molemmat huoltajat ovat mukana. Vain yksinhuoltaja voi antaa suostumuksensa yksin.

Ajanvaraus

Kaikkiin rokotuksiin on myös mahdollista varata aika. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti käyttämään sähköistä ajanvarausta osoitteessa salo.terveytesi.fi. Palvelussa voi myös siirtää tai peruuttaa jo varatun ajan.

Jos sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotusajan voi varata, peruuttaa ja siirtää ajanvarausnumeron 02 772 3605 kautta. Numero avoinna ma-pe klo 8-14, ja toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Rokotusajasta tulee tekstiviesti-ilmoitus heti, kun aika on varattu, sekä muistutus 2 vuorokautta ennen rokotusaikaa.

Sairastettu koronatauti ja koronarokotus

18 vuotta täyttäneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. Alle 18-vuotiaille rokote voidaan antaa 4-6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Toista rokoteannosta suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut 3-4 kuukautta sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

18 vuotta täyttäneille toista rokoteannosta suositellaan, kun ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut 4-6 kuukautta sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

Toinen rokoteannos vastaa taudin sairastaneilla kolmatta rokoteannosta.

Kolmatta annosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille 3-4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

Muut koronataudin sairastaneet ja kaksi rokotusta saaneet eivät tämän hetkisten suositusten mukaisesti tarvitse kolmatta annosta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: