Myytävien yritysten määrä kaksinkertaistunut Varsinais-Suomessa – useita kymmeniä yrityksiä etsii parhaillaan uutta omistajaa

Yrityskauppamarkkina näyttää Varsinais-Suomessa erittäin vilkkaalta. Vuoden 2018 alkupuoliskolla myytäväksi on laitettu yli kaksinkertainen määrä varsinaissuomalaisia yrityksiä verrattuna vuoden 2017 tammi-kesäkuuhun.

Tälläkin hetkellä Varsinais-Suomen Yrityspörssin verkkopalvelusta löytyy 35 myytävää yritystä Varsinais-Suomessa.

Yrityskauppojen ja myytävien yritysten määrä on tärkeä tekijä alueen yritystoiminnan jatkuvuuden ja työpaikkojen säilymisen kannalta. Myytävänä olevien yritysten lukumäärä antaa suuntaa yrityskauppojen lukumäärän tulevasta kehityksestä Varsinais-Suomessa.

Pienten ja keskisuurten yritysten odotetaan vaihtavan omistajaa useammin

Suomessa tapahtuu arviolta 2000-3000 yrityskauppaa vuosittain ja määrän odotetaan kasvavan. Suomalaisista pk-yrityksistä 48% arvioi, että omistajan vaihtuminen tulee ajankohtaiseksi seuraavan 10 vuoden aikana.

–  Suurin osa yrityskaupoista on pienten ja keskisuurten yritysten kauppoja, jotka eivät näy mediassa. Kuitenkin joka päivä Suomessa myydään noin kymmenen yritystä. Valmiin yrityksen ostaminen on nopea tapa ryhtyä yrittäjäksi, sillä toimintamalli on jo testattu ja onnistumisen todennäköisyys korkeampi, sanoo Yrityspörssi-palvelun toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava.

Tiedot myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärästä ovat peräisin valtakunnallisesta yritysten myymiseen ja ostamiseen tarkoitetusta Yrityspörssi-palvelusta, johon kuuluu myös Varsinais-Suomen Yrityspörssi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: