Naisten lentopallomestaruus ratkeaa torstaina Salohallissa

lp viesti voittotuuletus
LP Viesti voitti HPKn tiistaina 1-3 Hämeenlinnassa.

Naisten lentopallon Mestaruusliigan mestaruus ratkeaa viimeisenä mahdollisena hetkenä eli torstaina. LP Viesti tasoitti finaalisarjan voitot 2-2:een voitettuaan neljännen finaalin Hämeenlinnassa tiistaina 1-3 (23-25, 12-25, 25-20, 23-25).
Ratkaiseva finaali pelataan Salohallissa torstaina kello 18.30.
Elenia Areena pullisteli lentopallon ystävistä ja katsojamäärä 1808 oli kauden ennätysyleisö naisten Mestaruusliigassa.
Joukkueet tarjosivat jälleen todellisen jännitysnäytelmän, kun selkeät johtoasemat muuttuivat hetkessä toiseen suuntaan.
LP Viestin syöttö oli neljännessä finaalissa todella vahva kahden ensimmäisen erän ajan joukkueen taottua 12 ässää. Kaikkiaan ässiä kertyi ottelussa lopulta 18.
Kahdessa edellisessä HPK:n voittamassa finaalissa hämeenlinnalaisten yhdysvaltalaiskaksikko Keao Burdine-Lindsay Stlazer oli vahva, nyt kaksikon tehotilasto oli plusmiinus nolla. LP Viestistä puolestaan Noora Kosonen nousi +12 pisteeseen.
Toki Stalzer pelasti kolmannen erän pitkälti kotijoukkueelle yhdentoista pisteen syöttövuorollaan. Vastaanotossa hän oli kuitenkin heikko lenkki.
HPK:n peliin saatiin aikaiseksi muutos kolmannessa erässä, kun Annina Antikainen tuli passariksi jo erittäin pahalta näyttäneessä tilanteessa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
– Kyllä tämä ottelusarja ansaitsee viidennen ottelun. Tänään olimme selkeästi parempi joukkue ja edelleen paras joukkue on voittanut kaikki finaalit tähän mennessä.
– Kolmannen erän lopussa tapahtui tänään totaalinen sulaminen. Lopulta siinä taisi olla kaikki mahdolliset ongelmat.
– Valmentaja Vesa Kujanpään puhe pukukopissa oli hienon taisteluhenkemme takana. Sovimme laitettavan kaiken likoon ja ettei kenelläkään saa jäädä olo ettei ole yrittänyt kaikkensa.

Luca Chiappini, HPK:
– Tänään Salon syöttö teki eron. Itse emme pystyneet syöttämään samalla tavalla. Pystymme parantamaan tästä, ei näytetty tänään parastamme.
– Ei ole pelaajille helppoa pelata tällaisia pelejä. Tulokseen päästäkseen on hermoilu käännettävä onnistumiseksi kentällä.

Kaisa Jokinen, LP Viesti:
– Kaksi ensimmäistä erää oli hyllä hienoa tulitusta. Kolmannessa tuli pieni nukahdus ja keskittyminen hävisi. Neljännessä jakosimme painaa loppuun asti. Olemme katselleet pari edellistä peliä kun HPK on taistellut. Nyt oli meidän vuoro näyttää mitä me osaamme. Tänään olimme uusi joukkue.

Annina Antikainen, HPK:
– Usko oli vahva kolmannessa erässä kentälle tullessani, että käännämme sen ja vielä koko ottelun. Kyllä tämä oli taas finaalien arvoista taistelua. Kun kaksi hyvää joukkuetta pelaavat vastakkain, kaikki on mahdollista. Nyt peli on aikalailla 0-0 ja lähdetään latautumaan ratkaisupeliin täysillä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: