Laulettu jazz jatkaa SaloJazz Live –konserttisarjaa

Elena-Jazz-002The Rom Ensemble on säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye, joka kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle. Kokoonpanon ohjelmiston kivijalan muodostavat Mindrun sävellykset, joissa jazz yhdistyy romanialaisesta kansanmusiikista tuttuihin rytmeihin ja melodioihin. Laulusolistia säestää akustinen jazzkvartetti, johon lisäpikantin mausteen luo jazzyhtyeissä harvemmin kuultu viulu. Illan aikana kuullaan orkesterin oman tuotannon lisäksi myös persoonallisia sovituksia ikivihreistä jazzkappaleista.

Loppuvuodesta 2013 perustettu Elena & The Rom Ensemble on noussut lyhyessä ajassa Suomen jazzkartalle. Yhtye voitti vuonna 2014 Young Nordic Jazz Comets 2014 -kilpailun Suomen osakarsinnan ja julkaisi samana vuonna kotimaan jazzkriitikoissa ihastusta herättäneen debyyttilevynsä. Yhtyeen sävellyksissä on kuultavissa vaikutteita romanialaisesta kansanmusiikista ja useat esiintymiset viime vuosina ovat hitsanneet yhtyeen soiton tiiviiksi: vuonna 2015 Elena & The Rom Ensemble konsertoi Pori Jazzeilla ja soitti samana kesänä neljä kaupunkia kattavan kiertueen Romaniassa.

Romanialainen Elena Mindru tuli Århusin ja Tukholman kautta Helsinkiin suorittamaan loppuun pohjoismaista jazzin maisteriohjelmaa ja jäi tänne, koska Helsingistä löytyivät parhaat opettajat, soittokaverit ja oma tyyli, jossa romanialainen kansanmusiikki kohtaa jazzin.

Konsertti edustaa SaloJazz Liven kevään tarjonnassa perinteisen jazzmusiikin tarjontaa ja on osa Suomen Jazzliiton kiertuetarjontaa.
Konsertin ohjelmisto sopii kaikenikäisille ja konsertti on ikärajaton.
Iltaan on myös mahdollista yhdistää kulinaristinen nautinto aloittamalla ilta ennen konserttia ruokailemalla – on tarjolla siis monien aistien ilta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: