Neljän lapsen äiti Outi Leppikallio istahtaa äitienpäivänä valmiiseen pöytään

Lastenohjaaja Anne-Maarit Pesola ja tyttärensä Bean yhdessä Aava-Justiinan kanssa päiväkerhoon tuonut Outi Leppikallio odottavat sunnuntaista äitienpäivää ilolla.

Äitienpäivää vietetään Salossa sääennusteen mukaan auringonpaisteessa ja lähes kesäisissä lämpötiloissa. Tänä vuonna on mitä parhaimmat mahdollisuudet ulkoiluun ja yhdessäoloon läheisten kanssa.

Kukat, kortit ja kakut ovat tärkeä osa monen lapsiperheen äitienpäivää.

Salolainen neljän lapsen äiti Outi Leppikallio kertoo, että heidän perheessään äitienpäivää on vietetty monin eri tavoin.

– Kerroin miehelleni, että tänä vuonna voisimme mennä yhdessä äitienpäivälounaalle. Ja näin kuulemma myös tapahtuu, Leppikallio naurahtaa.

Perheen toiseksi nuorin lapsi Bea viihtyy seurakunnan Taapero-kerhossa, jonne Leppikallio tuo hänet viikoittain perheen kuopuksen Aava-Justiinan kanssa. Perheen lapsista Milo (4) on jo päiväkoti-ikäinen ja vanhin Leona (6) on esikoululainen. Oletettavaa on, että äitienpäiväkortteja askarrellaan useammassa paikassa.

– Me tykätään mieheni kanssa lapsista. Asumme rauhallisella omakotialueella Valhojalla. Siellä on hyvä liikkua lasten ja koiran kanssa muun muassa lähimetsässä.

Leppikallio naurahtaa kysymykselle millaista suuperheen äidin arki on.

– Äitinä oleminen on välillä raskasta, välillä helppoa.

Hoitajana työskentelevä Leppikallio nauttii arjesta pienimpien lasten kanssa kotona.

– Kahden ensimmäisen jälkeen ehdin käydä hetken töissä.

Seurakunnan lastenohjaajana työskentelevä Anne-Marit Pesola viettää äitienpäivää piha-askareissa.

– Menemme iäkkäiden appivanhempien luokse pihatalkoisiin. Meillä on kolme lasta ja viisi lastenlasta, Pesola kertoo.

Lapset viihtyvät

perhekerhoissa

Salon seurakunnan päiväkerhot ja perhekerhot tuovat sisältöä monen salolaisperheen elämään.

Päiväkerhot on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Salossa toimii jo neljättä vuotta myös Taapero-ryhmä kaksivuotta täyttäneille.

– Päiväkerho on hyvä varhaiskasvatuksen vaihtoehto, jos lapsi ei tarvitse kokopäiväistä hoitopaikkaa. Päiväkerho on maksutonta viriketoimintaa ja niitä järjestetään eri puolilla seurakuntaa.

Kerhokerrat koostuvat kynttilähetkestä, vapaasta leikistä, kädentaidoista, musiikki- ja liikuntatuokioista, saduista, loruista ja yhteisistä leikki- ja oppimistuokioista. Ohjelma on suunniteltu lapsen ikätasolle sopivaksi ja kehitystä tukevaksi.

– Päiväkerhoryhmät ovat pieniä, joten pystymme tarjoamaan monipuolista kristillistä varhaiskasvatusta rauhallisessa ympäristössä.

Ilmoittautuminen seurakunnan syksyn päiväkerhoryhmiin on parhaillaan käynnissä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: