Vastuullisuus ja elämykset Salon matkailukesän valtteja

Tiina Backman ja Maija Pirvola toivovat Saloon vilkasta matkailukesää.

Aurinko paistaa sopivasti kirkkaalta taivaalta, kun Yrityssalon Maija Pirvola ja Tiina Backman pitävät katsausta Salon tulevaan matkailukesään.

Salolaiset matkailualan toimijat ovat valmistautuneet alkavaan kesäkauteen; matkailijat, kesäasukkaat ja kaikki salolaisetkin ovat tervetulleita käyttämään alueen palveluja.

– On hyvä muistaa, että kaikki matkailijoita varten rakennetut palvelut ovat samalla myös meidän salolaisten vapaa-ajan palveluja.

Pirvola ja Backman kertovat, että myös salolaisten liikkuminen kaupungin omissa matkailukohteissa on tärkeää. Vaikka yöpymistä ei tarvita, kaikki muu kuten kalastus, retkeily, ruokailu ja erilaiset aktiviteetit ovat kenen tahansa saavutettavissa.

Salossa avautuu kesän matkailukaudelle uusia majoituskohteita ja palveluja.

– Esimerkiksi Mathildedalissa on entuudestaan yli 200 vuodepaikkaa ja lisäksi paikkoja matkailuajoneuvoille ja vierasveneille yöpymistä varten. Kesällä uutena avaa Matri House aivan kylän keskustaan.

Kirjakkalassa majoitustoiminnan aloittaa tänä kesänä Kullanpuu ja Särkisalossa Villa Signell sekä Aava Adventures

– Bergvikin kartanossa on uudet yrittäjät, samoin Wiurilan kartanon ravintola- ja juhlapalvelutoiminnassa.  Ruukit & Retket -tapahtuma on samalla kesäkauden avaus Teijon kansallispuistossa ja lähialueilla.

Mathildedalissa järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa Aito Siiderifestivaali, jossa ovat mukana kaikki neljä paikallista siideritaloa. Salo Friends & Music Festival järjestetään elokuussa Salon keskustassa, jossa myös maankuulut iltatorit löytävät varmasti yleisönsä.

Paikun reiteistä, vuoroista ja heinäkuun maksuttomuudesta löytää tietoa palvelun kotisivuilta. Paikulla pääsee kesälläkin Salon keskustasta niin kansallispuistoon kuin merelliseen Särkisaloon.

Pirvola ja Backman kertovat, että tutkimusten mukaan matkailijoilla on edelleen halu matkustaa ja tarve kokea uusia elämyksiä. Siihen Salo ja sen erilaiset luontokohteet ja kylät antavat loistavan mahdollisuuden.

Toisaalta Salossa eletään matkailussa samojen haasteiden kanssa kuin muualla. Työntekijöiden saaminen kesäksi Salon eri osiin on välimatkojen vuoksi haastavaa ja yrittäjät ovat sesongin aikana välillä tiukilla.

– Matkailijoilla on halua kokea elämyksiä kokonaisvaltaisemmin ja ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia ottamaan selvää, mihin heidän matkoillaan käyttämät rahat menevät.

Tutkimusten mukaan matkailijat miettivät myös miten he voisivat vierailullaan tuottaa arvoa myös paikallisyhteisölle.

– Nyt ei siis keskitytä vain omiin tarpeisiin vaan halutaan tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin ja osin jopa elää kuten paikalliset.

Etätyön merkitys kasvaa edelleen ja osa ihmisistä yhdistää matkailun ja työnteon. Samalla matkan kesto voi pidentyä.

– Myös maata pitkin matkailu julkisella liikenteellä ja kiertolomat omalla autolla kiinnostavat ihmisiä. Lähiruoka kiinnostaa ja luontomatkailu on edelleen suosiossa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: