Nuorisovaltuustolta valtuustoaloite Salon lukion aamupalakokeilun jatkamisesta ja laajentamisesta

Salon Nuorisovaltuusto tuo maanantaina 15.4. pidettävään Salon kaupunginvaltuuston kokoukseen aloitteen Salon lukion aamupalakokeilun jatkamisesta.

-Nuorisovaltuusto esittää lisätalousarviota, jolla aamupalan tarjoilemista jatkettaisiin Salon lukiossa syyslukukauden alettua kolme kertaa viikossa samalla tavalla kuin 2023 syksyllä. Yhden opiskelijan aamupalan hinnaksi kaupunki on laskenut 2,20 euroa. Lisäksi esitämme, että kaupunki selvittää aamupalan laajentamista muihin lukioihin ja yläkouluihin talousarvioon 2025 parhaaksi katsomallaan tavalla ja että aamupala laajentuisi myös muihin kouluihin vuoden 2025 alusta, Nuorisovaltuuston lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.


Aamupalakokeilun aikana Salon lukiossa huomattiin, että aamupalahetket olivat paljon enemmän kuin pelkkää aamupalaa. Hetket olivat yhteisöllisiä ja sosiaalisia, kun opiskelijat kokoontuivat hyvissä ajoin ennen koulupäivän alkua ravitsevan aamupalan merkeissä. Lukiolaisten koulupäivät lähtivät käyntiin innostuneissa tunnelmissa, ja aamun ensimmäisillä tunneilla oppilaat jaksoivat keskittyä tuntien sisältöihin huomattavasti paremmin kuin yleensä. Salon Seudun ammattiopistossa puuroaamupalaa on jo tarjoiltu pidemmän aikaa, millä on havaittu hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parantavia vaikutuksia.

Salon lukion aamupala täydentäisi myös kaupungin strategian päämäärää elinvoimaisesta ja hyvinvoivasta Salosta. Edellä mainitut aamupalapäivät ovat samalla lajivalmennuspäiviä. Urheilua kilpailullisesti harrastavat nuoret käyvät aamuharjoituksissa, jonka jälkeen he pääsevät palautumaan lukion aamupalan äärellä.
Aloitteen esittelee nuorisovaltuutettu Enni Paananen.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: