Onnelin ja Annelin lapsuuden kesä

Vaskion Perinnemäellä tehdään tänä vuonna kesäteatteria lapsille ja lasten ehdoilla.

Teatteri Puutaivaan kesänäytelmä Onneli ja Anneli vie katsojan seikkailun maailmaan, jonka pohjana on Marjatta Kureniemen kirjasarja Onnelista ja Annelista.

Vaskiolla nähdään aito satu – tarina – jossa mikään ei ole mahdotonta

Siksi tai sen takia varmaan ystävykset Onneli (Emilia Kokko) ja Anneli (Valma Heinä) löytävät aarteen jopa kaksi kertaa; ensin rahakuoren, joka heitä ei kiinnosta ja sitten oman kodin kahdelle tytölle.
Kokko ja Heinä vievät Ruusukujan tarinaa omalta osaltaan eteenpäin innolla ja elävästi. Samalla tavalla rooleihinsa heittäytyen Puutaivaan alla marssivat myös Jenna Syrjälä, Nella Nurmio ja Sara Härri, jotka jäävät orpolapsina paitsi yhdestä jos toisestakin ateriasta orpokodin johtajan Emmi Laaksosen rankaisemina.

Laaksonen tekee nutturapäisestä tätihahmostaan aivan kamalan eli onnistuu pahiksen roolissaan erinomaisesti.

Pihla Parttimaa ja Maria Hämäläinen ovat näytelmän naapurin sisarukset Tingelstiina ja Tangelstiina. Erikoisen puutarhan omistavan kaksikon puvustus on upea, toisin kuin Päivi Riikosen näyttelemän leskirouva Rosina Rusinan, jonka ilmekin on näytöksen alkupuolella synkeän puolella.

Esa Merkkiniemi juuri sellainen poliisi, jollaisen lastennäytelmästä odottaakin kohtaavansa. Kiltti, mutta hieman hönö, voisi olla kuvaava luonnehdinta.

Amanda Routasalo ahertaa näytelmässä kolmessa eri roolissa, Nelli Nurmio saa taiteilla nukkekodissa asuvien vaaksanheimolaisten hahmot.

Anne-Maarit Pesolan hyväsydäminen rouva Ruusupuu kruunaa hahmokokonaisuuden, jossa riittää ihmeteltävää perheen pienimmille ja ihasteltavaa meille isoille.
Paha saa tietysti palkkansa; rakkaus nostaa hymyn huulille ja orpolapset saavat itselleen kodin.

Sen pituinen se.

Pekka Mäenpää

Ohjaus: Rami Laaksonen
Käsikirjoitus: Marjatta Kurenniemen kirjoista dramatisoineet Eppu Nuotio ja Tuutikki Tolonen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: