Pikkupojat vääntävät huumoria Mathildedalissa

Mathildedalin kesäteatterin Pikkupojat on vauhdikasta komiikkaa.

Mathildedalin kesäteatterissa tänä kesänä nähtävä Pikkupojat-näytelmä on Spede Pasasen alun perin elokuvaksi käsikirjoittama komedia, joka perustuu ainakin osin legendaarisen Spede Shown sketseihin.

Näytelmä on kunnianosoitus Vesa-Matti Loirin, Spede Pasasen ja Simo Salmisen pitkälle koomikkoyhteistyölle, joka nauratti suomalaisia viime vuosituhannella elokuvateattereissa ja televisiossa.
Mathildedalin auringonpaisteessa tai rankkasateessa Pikkupojiksi sonnustautuvat Janne Ahonen, Mauno Haukila ja Akseli Sveholm, jotka pitävät vauhtia vajaan parin tunnin ajan niin, että äidillä, isällä ja naapureilla riittää ohjelmaa. Ja katsojilla seurattavaa.

Make, Kake ja Väke ovat alle kouluikäisiä viikareita, jotka matkivat ja toistavat isänsä huonoja juttuja samalla kun kiusaavat isompiaan tai kisailevat tonkien avulla kenellä liikkuu eniten hampaita.
Janne, Mauno ja Akseli näyttävät nauttivan näytelmän kesästä, naapureista ja mökkeilystä samalla tavalla kuin Vesku, Spede ja Simo aikanaan leffaa tehdessään.

Hyvin pojat vetävät. Jotenkin niin rennosti, että ilmeestä jo näkee, kuinka hauskaa on koohottaa pikkupojan roolissa myös hetkellisessä kaatosateessa. Hyväntuulisuus tarttuu myös katsojaan.
Jo toisessa esityksessä märkä lattia vei vauhdikkaan pikkupojan alta jalat, jotka veivät mennessään Elsa Pietilän esittämän äidin terassipöydän tykotarpeineen.

Pietilä saa tehdä hyvälläkin kelillä poikiensa kanssa täyden päivätyön mökillä, jossa naapurit Yskäset ja Jäpälät käyvät omaa reviiritaisteluaan. Provinssin vakiokalustoon kuuluva Markku Mäkilä tekee jälleen luonneroolin, mutta samaa voi sanoa myös Petteri Kallosen ohjesäännöistä kiinni pitävästä miesoletetusta.
Elsa Pietilä tekee naapurimiesten rouvien roolit topakalla tavallaan.

Mathildedalin kesäteatterissa kuuluu Spede Pasasen huumori ja nuotti.
Keksijän lapsille suunnittelema leikkitykki on ihan spedemäinen luomus, kun taas virtalukon siirto auton ulkopuolelle on tuttuakin tutumpaa naisen logiikkaa.

Pekka Mäenpää

Käsikirjoitus Spede Pasanen
Ohjaus Toni Enholm
Lavastus ja puvustus Sanna Leppänen

Pikkupojat: Janne Ahonen, Mauno Haukila, Akseli Sveholm
Muissa rooleissa Satu Elg, Markku Mäkilä, Elsa Pietilä, Petteri Kallonen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: