OnniBus avaa uuden F1-reitin Helsingistä Salon keskustan kautta Turkuun

OnniBus kertoo lähettämässään tiedotteessaan avaavansa uuden OnniBus FLEX etelärannikon reitin. Reitti kulkee Helsingistä Salon keskustan kautta länteen Turkuun ja edelleen Naantaliin sekä Raumalle. Linja aloittaa maanantaina 31.1.2022. Reitti ajetaan alkuun maanantaista perjantaihin kahdesti päivässä ja lisäksi viikonloppuisin ajetaan vuoroja, jotka päättyvät Naantaliin, Raisioon tai Raumalle.

Reitti kulkee Helsingistä Espoon ja Suomusjärven rampin kautta Salon keskustaan, jossa pysähdys on linja-autoasemalla. Sieltä matka jatkuu Paimion kautta Turkuun.

Hullunrohkeaa vai pelkästään rohkeaa?
-Olemme jo jonkin aikaa halunneet vastata Salosta tulleisiin toiveisiin pysäkistä kaupungin keskustassa Piihovin rampin ohella. Nyt meillä on siihen mahdollisuus tällä uudella F1-reitillä, joka poikkeaa sekä C1 että C8 Helsinki-Turku vuorojemme osalta reitissä Espoon jälkeisellä matkalla, kertoo OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke.
– Etenkin näin korona-aikana uuden reitin lanseeraus voi olla melko lailla hullunrohkeaa, mutta emme voi jäädä laakereilla makaamaan. Asiakkaat ratkaisevat, jatkammeko F1-reittiä ja lisäämmekö vuorotarjontaa sille. Toivomme ja uskomme, että näin tapahtuu, Helke jatkaa

F1-reitillä OnniBus päivitetyllä FLEX-palvelukonseptilla

OnniBus toteuttaa uudella reitillä OnniBus FLEX-vuoroista tuttua palvelukonseptia, jossa reitti ajetaan tavallisella yksikerrosbussilla, mukaan voi ottaa lisämaksusta lemmikin, polkupyörän ennakkovarauksella, enemmän matkatavaraa sekä nuoremmatkin lapset voivat matkustaa huoltajien suostumuksella itsenäisesti.

Poikkeuksena muihin OnniBus FLEX-vuoroihin on se, että F1-reitillä ei voi maksaa kuljettajalle käteisellä esimerkiksi matkalippua tai lemmikki- ja polkupyörämaksua. Maksun voi suorittaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.
-Testaamme tällä uudella F1-reitillä käteismaksutonta palvelua, mikä on tuttua kaksikerrosbusseilla liikennöitäviltä OnniBus.com-vuoroiltamme. Käteisen käsittely, tilitys ja säilytys on kallista ja lisäksi aikaa vievää, joten poistamalla käteispalvelun, jota muutenkin käytetään erittäin vähän, tehostamme toimintaamme entisestään. Asiakkaistamme lähes 98 % ostaa jo nyt lipun ennakkoon verkkokaupastamme tai mobiilisovelluksella. Tämän testin perusteella teemme ratkaisut käteisen käytöstä luopumisesta muillakin OnniBus FLEX-reiteillämme tulevaisuudessa, pois lukien viranomaisten tilaamat vuorot, joilla käteinen käy jatkossakin, tilaajan niin halutessa, Lauri Helke avaa kokeilun taustoja.

Samalla konseptilla seuraavaksi Kotkaan sekä Tampereelle

OnniBus kertoo tiedotteessaan, että mikäli F1 Helsinki-Turku reitti otetaan hyvin vastaan ja OnniBus FLEX-palvelukonsepti ilman käteismyyntiä osoittautuu onnistuneeksi kokeiluksi, on seuraavaksi suunnitelmissa aloittaa vastaava vuorotarjonta Helsingistä Kotkaan sekä myös Tampereelle.
-Molemmilla reiteillämme, Helsinki-Kotka C7 sekä Helsinki-Tampere C3, on paljon asiakkaita, jotka säännöllisesti toivovat vuoroja, joilla voisivat lemmikit kulkea mukana ja jonne voisi ottaa myös polkupyörän. Haluamme laajentaa OnniBus FLEX-palvelukonseptimme näille suosituille reiteillemme ja mikäli F1-reitin kokeilu osoittautuu onnistuneeksi, avaamme uudet reitti F7 ja F3, kenties jo kesäliikennekaudelle, Lauri Helke kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: