OrPo torjui välieräsarjan avausvoiton LP Viestistä

OrPon paritorjunta torppasi ottelun ratkaisuhetkillä myös tämän Jenna Rosenthalin hyökkäyksen LP Viestin kenttäpuoliskolle.

LP Viesti joutui pettymään lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjan avausottelussa torstaina. OrPo haki Salohallista 2-3 (25-15,24-26,25-23,15-25,12-15) vierasvoiton ja hankki itselleen samalla kotiedun sarjaan.
Todella viihdyttävä ja hetkittäin tunteita nostattanut ottelun osoitti sen, että tasaisessa liigassa yhtään mitalia ei ole vielä jaettu. Taistelu jatkuu lauantaina Orivedellä.
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen harmitteli viidennen erän johdon menettämistä.
– Kovaa taistelua. OrPo oli juuri sen pienen verran meitä parempi ja ansaitsi voittonsa. Kova peli ei tullut mitenkään ylläyksenä, OrPo oli juuri niin kova kuin osasimme odottaa. Eniten olen pettynyt syöttöpeliimme. Neljä ässää ja 11 virhettä kotisalissa on luokatonta ja sitä kautta OrPo pääsi hyökkäämään hyvin. Harmittaa viidennen erän loppu, johdimme 12-9 ja loppuerä 0-6 vastustajalle, joten silloin emme voikaan ansaita voittoa, Yksi peli on vasta pelattu, lauantaina lähdemme hakemaan kotietua takaisin Orivedeltä.
Myös Anna Czakan lupaa taistelun jatkuvan.
-Päällimmäisenä on pieni pettymys erityisesti hävityistä eristä. Löimme liikaa palloja päin torjuntaa. Lauantain peliin meidän ei tarvitse muuttaa paljon mitään pelissämme, hyökkäämme järkevämmin ja uskomme itseemme ja joukkueeseemme.
OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou iloitsi erilusti kovasta vierasvoitosta.
– Olen ylpeä joukkueestani. En pelkästään siitä että voitimme, vaan myös siitä, että pelaajat eivät pelänneet LP Viestiä. Viesti oli ainoa joukkue jota emme voittaneet runkosarjassa. Olen myös ylpeä joukkueen asenteesta. Olemme tietenkin nyt iloisia, mutta pudotuspeleissä täytyy unohtaa edellinen peli ja keskittyä seuraavaan. Uskon, että Viestillä on yhä etu tässä sarjassa, joten meidän täytyy pelata ylärajoillamme.

OrPo aloitti avauserän pirteästi ja johtikin sitä muutamalla pisteellä. LP Viesti pääsi kuitenkin karkuun Lotta Piesasen pitkällä syöttövuorolla. Erää edettiin kotijoukkueen tahtiin, joka vei erän selkeästi 25-15. Lotta Piesanen ja Jenna Rosenthal olivat avauserän tehokkaimmat tehden molemmat viisi pistettä.
Toista erää edettiin OrPon komennossa ja vieraat johtivat erää parhaimmillaan neljällä pisteellä. OrPo paransi toiseen erään etenkin puolustuspeliään libero Sanna Häkkisen johdolla. LP Viesti hivuttautui tasoihin 15-15 ja erää edettiin tasaisesti loppuun asti. OrPo vei lopulta tulikuuman toisen erän jatkopalloilla 24-26.
Kolmas erä jatkui yhtä tasaisena kuin toinenkin. OrPo johti erää jo 17-20, mutta Viesti kiri tasoihin ja ohi. Kertu Laak ja Lotta Piesanen tappoivat pisteitä pitkien pallorallien jälkeen ja LP Viesti sai eräpallon 24-21. OrPo kiri vielä pisteen päähän, mutta Anna Czakan niittasi pallon kenttään ja erä Viestille 25-23.

Kolmatta erää edettiin alusta asti OrPon johdossa. Vierasjoukkue puolusti kaikki pallot peliin ja hyökkäsi sen jälkeen jatkopallot tehokkaasti Shannon Duganin johdolla. Erä selkeästi OrPolle luvuin 15-25.
Eipä viideskään erä kylmäksi ketään jättänyt. Erää edettiin Viestin johdossa, mutta OrPo pysytteli koko ajan kannoilla. OrPo tuli loppuerässä kiinni ja ohi neljällä peräkkäisellä torjunnallaan ja vei todella jännittävän viidennen erän 12-15 ja koko ottelun lopulta 2-3.

Otteluisäntä Astrum palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Anna Czakanin ja OrPosta Erica Handleyn.


Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: