Osaan Salon ja Halikon keskustoja vedenkeittokehotus

Salossa on löydetty vesijohtovedestä bakteerikasvustoa, minkä takia osassa Salon ja Halikon keskusta-alueita kehotetaan keittämään juomavesi.

Terveystarkastaja Marjo Härkönen kertoo, että tutkimussuunnitelman mukaisessa näytteenotossa on löydetty vähäinen määrä bakteerikasvua Kokkomäen vesisäiliöstä.

– Juoma- ja ruokavedeksi käytettävää vettä suositellaan keitettävän vähintään viisi  minuuttia. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi, Härkönen sanoo.

Keittokehotus koskee Salonjoen pohjoispuoleista keskustaa eli Valhojaa ja Rappulaa sekä Halikossa Vanhan Turuntien ja Halikon joen kaupungin puoleista aluetta.

Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti. Säiliössä on aloitettu desinfiointitoimet, minkä vuoksi vedessä saattaa esiintyä kloorin hajua. Kloori haihtuu keitettäessä.

– Veden klooripitoisuus on kuitenkin niin matala, ettei kloori aiheuta terveyshaittaa esimerkiksi peseytymisen yhteydessä.

Ongelmaa selvitetään näytteenotoin ja tilanteesta tiedotetaan lisää Salon kaupunbgin nettisivuilla tulosten valmistuttua.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: