Märynummelle Suomen suurin tuulivoimala

Märynummelle rakennetaan ensi vuoden aikana Suomen tähän asti tehokkaimmat tuulivoimalat.
TuuliWatti Oy rakentaa alueelle kolme 5 MW:n voimalaa. Samalla kotimaisessa puhtaan tuulivoiman tuotannossa otetaan käyttöön aivan uudenlainen yhteistyömalli: TuuliWatti rakentaa yhden voimaloista salolaiselle Restuuli Oy:lle.
TuuliWatti on Suomen johtava tuulivoima-alan toimija ja edelläkävijä, joka panostaa toiminnassaan uusimpaan teknologiaan.
Yhtiö rakentaa nyt Märynummelle Suomen ensimmäiset 5 MW:n tuulivoimalat, joiden yhteenlaskettu vuosituotanto vastaa noin 16.500 kerrostaloasunnon sähkönkulutusta.
Salossa hankeyhteistyöhön on saatu mukaan myös aktiivinen paikallinen yrittäjä Restuuli Oy, jonka omistukseen ja operoitavaksi tulee yksi rakennettavista voimaloista.
– Tuulivoimasta on kehittynyt uusi merkittävä suomalainen maaseutuelinkeino, joka parantaa kuntien elinvoimaa. Se on paikallisesti merkittävä työllistäjä ja hyvinvoinnin tuottaja. Salossa tämä on kuitenkin viety aivan uudelle tasolle. Paikallisten yrittäjien omistama Restuuli Oy tekee kanssamme suomalaista uusiutuvan energian historiaa ja rakentaa osaltaan Salon seudun tulevaisuuden menestystä, TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: