Päättäjäseminaarissa vahvaa puhetta Salon aluesairaalan puolesta

Salossa puhuttiin keskiviikkona painavin sanoin Salon aluesairaalan synnytys- ja lastenosastojen säilyttämisen puolesta.

Turun ammattikorkeakoulun auditoriossa järjestetyssä tilaisuudessa puheenvuoron käyttänyt synnytysosaston ylilääkäri Tiina Backman sai noin 70-päiseltä kuulijajoukolta raikuvat aplodit asiapitoisen mutta tunteikkaan puheensa päätteeksi.
Myös lastenosaston ylilääkäri Anne Kinnala ja sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenet Marjatta Hyttinen ja Heikki Tamminen käyttivät hyvin valmistellut puheenvuorot osastojen säilyttämisen puolesta.

Sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen kertasi omassa puheessaan sairaanhoitopiirin vaikeaa taloustilannetta ja tunnusti, että uusi strategiaehdotus on valmisteltu kiireellä.

Hänen mukaansa nykyiseen palvelurakenteeseen ei kuitenkaan ole enää varaa.
– Ymmärrän Salossa käydyn keskustelun erittäin hyvin. Mutta minun virkatehtäväni on huolehtia 29 varsinaissuomalaisen kunnan erikoissairaanhoidosta, Lehtonen totesi.

seminaari
Sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen puhui keskiviikkona Salossa järjestetyssä seminaarissa.

Hänen mukaansa Salossa palvelut ovat toimineet hyvin, mutta kysymys on siitä, että nykyisissä taloudellisissa raameissa Tyksin ja aluesairaaloiden kesken ei voida jatkaa entisenlaista työnjakoa.
– Salon palveluissa ei ole mitään vikaa, Lehtonen korosti, mutta toivoi samalla hyvää yhteistyötä kaikkien osapuolten kesken.

 

– Me löydämme yhteisen strategian ja päätämme tulevista ratkaisuista yhteisesti. Mutta meillä Varsinais-Suomessa ei ole varaa tässä asiassa pitkäaikaiseen erimielisyytteen, Lehtonen totesi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri käsittelee Salon aluesairaalan synnytys- ja lastenosastojen tulevaisuutta seuraavan kerran ensi viikolla.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: