Paloturvallisuusviikko alkaa – lauantaina pääsee tutustumaan Salon monille paloasemille

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa paloturvallisuutta.
Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa.
Paloturvallisuusviikon kampanjan pääviesti on Sinä pelastat.
Kampanjalla halutaan kertoa, että tulipalosta selviytyminen on ensisijaisesti jokaisen omissa käsissä. Vaikka Suomen pelastusviranomaiset ovat alansa huippua, vastuu turvallisuudesta on jokaisen vastuulla. Tulipalon syttyessä oikea toiminta ensimmäisten minuuttien aikana ratkaisee: vain harvoin palokunta ehtii paikalle niin ajoissa, että ihmisten pelastaminen palavasta talosta olisi enää mahdollista.

Kun hätä on suurin, sinä pelastat

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko viestii erityisesti sähkölaitteisiin liittyvistä riskeistä. Oman huomionsa saa myös taloyhtiöt, joissa asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. Taloyhtiöissä oma paloturvallisuus voi riippua myös naapurin tekemisistä, joten taloyhtiöissä asuvien tietoa ja asennetta halutaan korostaa suurien vahinkojen välttämiseksi.
Paloturvallisuusviikon aloittaa lauantaina koko perheen tapahtuma Päivä Paloasemalla, johon osallistuu vuosittain noin 100 000 kävijää. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 350 paloasemalla, joiden tiloissa perheen pienimmät pääsevät tehtävärastien parissa tutustumaan kodin paloturvallisuusasioihin: miten tulipaloja ehkäistään, miten palovaroitin pidetään toimintakunnossa, miten tulipaloja sammutetaan itse ja miten tulipalosta poistutaan turvallisesti.

Päivä Paloasemalla tapahtumaan pääsee tutustumaan lauantaina klo 10 alkaen ainakin Salon keskustassa, Märynummella, Muurlassa, Kokkilassa, Kuusjoella, Perniössä, Kiskossa, Paimiossa ja Somerolla.

Palovaroitinpäivä 1.12.

Joulukuun ensimmäisenä vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää, joka muistuttaa huolehtimaan helpon ja edullisen kodin turvalaitteen hankinnasta ja kunnosta. Vain toimiva palovaroitin pelastaa!

Päivä Paloasemalla tapahtumaan pääsee tutustumaan lauantaina klo 10 alkaen ainakin Salon keskustassa, Märynummella, Muurlassa, Kokkilassa, Kuusjoella, Perniössä, Kiskossa, Paimiossa ja Somerolla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: