TeknologiaTiistai rantautuu kauppakeskus Plazaan

Koko Suomen kattava TeknologiaTiistai-tapahtuma rantautuu ensi tiistaina 27.11 kauppakeskus Plazaan, kun alueen yrittäjät sekä Salon seudun ammattiopisto järjestävät tekniikan alojen esittelypäivän. Toimintaansa esittelevät alat ovat kone- ja tuotantotekniikka, rakennus-, pintakäsittely-, puuala ja talotekniikka. Aamuyhdeksältä alkavassa tilaisuudessa, alueen yläkoululaiset sekä heidän vanhempansa ja muut alasta kiinnostuneet, pääsevät kokeilemaan tekniikan työtehtäviä simulaattorien sekä tehtävärastien kautta. Paikalla on myös yrittäjiä kertomassa alasta tarkemmin.

Tapahtuma on saanut alkunsa Teknologiateollisuus ry:n selvitettyä alan tulevaisuutta. Tutkimuksessa huomattiin, että teknologiateollisuuteen tarvitaan yli 53 000 uutta osaajaa 2021 mennessä eläköitymisten sekä alan kasvun takia. Näistä työpaikoista lähes puolet sijoittuu ammatillisen koulutuksen tasolle. Teknologia-alat tarjoavat upeita vaihtoehtoja tulevaisuuden ammatteihin alati kehittyvällä ja muuttuvalla alalla.

Digitalisaatio, teknologian nopea kehitys ja muut globaalit megatrendit muuttavat merkittävästi liiketoimintaa ja työn tekemistä sekä yritysten osaamistarpeita, mainitaan teknologiateollisuuden Koulutus ja osaaminen –linjauksessa.

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat teknologia-alojen ammatillisen koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille. Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja myös vanhempansa pääsevät näkemään kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja opiskelupaikkoja sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja. Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos.

TeknologiaTiistai Kauppakeskus Plazassa, II-kerros PopUpCollagen tila,Vilhonkatu 8, ti 27.11. klo 9.00 – 15.00. Tapahtumaa voi seurata myös Twitterissä hashtagilla #teknologiatiistai.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: